Salată de sfeclă roşie şi caşcaval - o reţetă rapidă şi sănătoasă de Ziua Îndrăgostiţilor sau Dragobete

Doriţi să-i surprindeţi pe cei dragi de Ziua Îndrăgostiţilor sau de Dragobete cu ceva romantic, simplu şi sănătos?
Salată cu sfeclă coaptă şi caşcaval
Salată cu sfeclă coaptă şi caşcaval (Maria Matyiku / Epoch Times)

Dacă va număraţi printre persoanele care din diferite motive doriţi să evitaţi dulcele în această zi specială, vă sugerăm câteva idei simple şi de efect. Nu aveţi nevoie, decât de câteva sfecle roşii coapte sau fierte, o bucăţică de caşcaval şi două forme de biscuiţi în formă de inimioară pentru decupat.

Adăugate la salata preferată, aceste inimioare, ce combină într-un mod plăcut culoarea vibrantă, roşie a sfeclei coapte cu cea alb-gălbuie a caşcavalului, vor da o notă romantică şi elegantă, exprimând într-un mod original, o parte din emoţiile pe care aţi dori să le transmiteţi celor dragi.

Ingrediente:

200 g salată verde sau spanac,

o bucată de morcov,

2 bucăţi de sfeclă roşie coaptă,

100 g caşcaval tăiat în felii de 2-3 mm,

1 lingură de ulei de măsline,

câteva linguriţe de suc de lămâie,

sare după gust,

o linguriţă de plante aromate după preferinţa (cimbru, mărar, ghimbir, salvie,coriandru, chimin, etc)

Modul de preparare:

Se porţionează salata verde în castronaşe, iar pe deasupra se rade puţin morcov pentru un adaus de gust şi culoare.

Sfeclele coapte(sau fierte) se taie în felii de 2-3 cm grosime. Din ele se decupează inimioare folosind formele de biscuiţi.
La fel se procedează cu decuparea inimioarelor din feliile de caşcaval.

Salata din castronaşe se ornează apoi cu inimioarele de caşcaval şi sfeclă roşie, apoi se condimentează cu sare şi ierburi aromate.

În final salata se stropeşte cu zeamă de lămâie şi ulei de măsline. Se poate servi simplă sau alături de felul de mâncare preferat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură