Salată de varză de Bruxelles cu rodie, păpădie şi nuci

Salată de varză de Bruxelles cu rodii, păpădie şi nuci
Salată de varză de Bruxelles cu rodii, păpădie şi nuci (Maria Matyiku / Epoch Times)

Indiferent de sezon, vă sugerăm această combinaţie de salată deosebit de sănătoasă şi săţioasă, bogată în fibre şi alţi nutrienţi valoroşi care ajută la eliminarea toxinelor şi menţinerea unui organism sănătos. Fibrele pot reduce cantitatea de zahăr din sânge, scad colesterolul, previn cancerul şi pot ajuta printre altele, la reducerea riscului de obezitate, boli de inimă şi diabet.

Ingrediente:

350 - 400 g de varză de Bruxelles,

o ceapă roşie mică,

2 lămâi verzi (limes),

seminţele de la o rodie,

80 g jumătăţi de sâmburi de nuci,

50 g frunze de păpădie,

2 linguri de ulei de măsline,

verdeaţa pentru ornat ( frunze proaspete de mentă, mărar, pătrunjel, etc)

Modul de preparare:

Ceapa se taie în rondele şi se pune într-un castron de sticlă sau porţelan. Peste ceapa tăiată se adaugă sucul de la o lămâie. Sucul de lămâie taie din iuţeala cepei şi o marinează, făcând-o crocantă.

Varza de Bruxelles se taie în rondele pe lăţime. Opţional, varza se poate fierbe pe aburi 10-15 minute, după care se scurge de apa fierbinte, şi se răceşte sub jet de apă rece. În acest fel îşi păstrează culoarea vibrantă.

Sâmburii de nucă se taie în sferturi pe lungime.

În castronul cu ceapă se adaugă varza, frunzele de păpădie tăiate, nucile şi seminţele de rodii. Se sărează şi piperează după gust, apoi se adaugă sucul de la cealaltă lămâie amestecat cu două linguri de ulei de bună calitate.

Salata se amestecă uşor, până când se incorporează bine uleiul şi sucul de lămâie. La sfârşit, se presară cu verdeaţă pe deasupra.

Se poate servi simplă ca atare, cu ouă sau alte antreuri, sau sub formă de garnitură alături de friptura preferată.