Salvaţi Parcurile Naţionale de lăcomia Romsilva

Păduri masacrate
Păduri masacrate (Matt Cardy / Getty Images)

Cercetătorii care vor să protejeze de drujbe Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa, atacaţi sălbatic de boşii Romsilva. După ce a scăldat-o, Ministerul Mediului e pus în faţa unei decizii strategice, scrie jurnalistul Daniel Befu în România Liberă.

Publicaţia România Curată a intrat în posesia unor dovezi care arată cum din birourile Romsilva şi ale Ministerului Mediului se trasează prin tactici scandaloase destinul arborilor din ariile protejate.

În această primă investigaţie de presă, prezentăm cazul cunoscutului Parc Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa, al cărui destin e decis în această perioadă, printr-o încercare de aprobare a unui Plan de Management al Parcului care serveşte ”intereselor forestiere” ale Romsilva. Asta după ce, anterior, Romsilva a respins, invocând pretexte puerile, un Plan de Management elaborat de o echipă de cercetători care viza diminuarea ”tăierilor de copaci” din Parcul Naţional.

Cercetătorii USAMVB Timişoara care au îndrăznit să apere pădurea au fost denigraţi şi s-au exercitat asupra lor presiuni ca să accepte ca munca să le fie călcată în picioare. Neacceptând şantajul conducerii Romsilva, echipa de cercetători şi-a riscat reputaţia şi s-a expus inclusiv riscului de a i se imputa peste 600.000 euro din fonduri UE, dacă Planul de Management nu este aprobat.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne