Sancţiuni şi amenzi în "cazul" copilului ucis de câini

Câine vagabond în Bucureşti
Câine vagabond în Bucureşti (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Autorităţile dispun măsuri în cazul copilului de 4 ani omorât de câini luni, în apropierea Parcului Tei, sectorul 2. Astfel, Neculai Onţanu, a decis miercuri sancţionarea a doi oficiali ai sectorului pe care îl conduce iar Poliţia a dat două amenzi.

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a emis miercuri o dispoziţie de sancţionare a lui Aurel Dobrilă, director general al Poliţiei Locale, şi a Isabelei Hurjui, director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi va propune Comisiei de Disciplină demiterea lor.

Cei doi directori au fost sancţionaţi "pentru lipsa de reacţie în realizarea atribuţiilor ce revin, conform legii, celor două instituţii în legătură cu cazul copilului omorât de câinii comunitari pe terenul unei firme private", conform unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 2.

Onţanu a înaintat Comisiei de Disciplină a Primăriei Sectorului 2 propunerea de desfacere a contractului de muncă a celor doi directori, se mai menţionează în comunicat.

Şi Poliţia a întreprins măsuri în acest caz. Firma SC Tei SRL, care are în administrare terenul de pe strada Tuzla, din apropierea Parcului Tei, unde a fost ucis de câini copilul de patru ani a fost amendată cu 2.000 de lei pentru că nu aveau un plan de pază a proprietăţii, au declarat pentru mediafax surse din Poliţia Capitalei.

Paznicul proprietăţii a fost amendat de poliţişti cu 300 de lei pentru că nu avea atestat şi îşi desfăşura activitatea fără a fi calificat pentru a presta serviciile de pază pentru era plătit.

* * *

Un copil în vârstă de patru ani a fost omorât luni de câini maidanezi pe un teren din spatele Parcului Tei, din Sectorul 2.

Copilul şi frăţiorul său, de şase ani, ieşiseră în parc, însoţiţi de bunica lor. Îndepărtându-se de bunică, cei doi copilaşi au fost atacaţi de câini. Frăţiorul mai mare a rupt-o la fugă şi a scăpat doar cu o muşcătură la picior