Sandra Pralong, numită de Iohannis consilier pentru diaspora

Sandra Pralong
Sandra Pralong (facebook.com)

Preşedintele Klaus Iohannis a numit-o, luni, pe Sandra-Marylin-Andreea Pralong în funcţia de consilier de stat la Departamentul pentru Relaţia cu Românii din Afara Graniţelor, începând cu data de 1 septembrie, reiese dintr-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Sandra Pralong este autor, politolog şi activist civic. Emigrată din România în timpul regimului comunist, s-a întors după Revoluţia din 1989 pentru a înfiinţa aşezământul român al Fundaţiei Soros pentru o societate deschisă.

Potrivit Wikipedia, a îndeplinit funcţia de consilier prezidenţial în timpul mandatului lui Emil Constantinescu (1998-2000). În 2012 candidează, fără succes, din partea Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat pentru un loc de senator în Parlamentul României.

Între 1977 şi 1980 a făcut studiile de licenţă în ştiinţe politice la Universitatea din Lausanne. În 1981, a absolvit facultatea de economie şi afaceri cu certificatul post-grad "d’Etudes Commerciales Supperieures" la aceeaşi universitate, un curs de doi ani terminat în doar unul. În perioada 1982-1983 a făcut practică la Organizaţia de Cooperare Economică şi Dezvoltare OECD în Paris cu o bursă din partea Guvernului Elveţiei.

Între 1983 şi 1985 a făcut un master în drept internaţional şi diplomaţie la Fletcher School of Law and Diplomacy din Medford (statul american Massachusetts), şcoală specializată administrată de universităţile Tufts si Harvard. Intrată în câmpul muncii, obţine mai târziu încă un master, în filosofie politică, la Columbia University în New York (1994-1998) şi un doctorat în ştiinţe politice (cu onoruri) la prestigiosul Institut de Ştiinţe Politice 'Sciences-Po' din Paris (2000-2008) cu o dizertaţie despre impactul culturii asupra dezvoltării societăţii civile din România.

În prezent, Sandra Pralong ocupă funcţia de profesor invitat la Academia de Studii Economice Bucuresti, Facultatea de Administrarea Afacerilor în limbi străine, unde predă "Managementul schimbării" şi lucrează, de asemenea, la Synergy Communications pe post de consultant.

Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre Sandra Pralong vă invităm să intraţi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.