Şantaj politic. Igor Dodon: Cei implicaţi anterior în crime de rezonanţă fac acum presiuni asupra deputaţilor şi Guvernului Chicu

Dodon Igor, preşedintele R. Moldova
Dodon Igor, preşedintele R. Moldova (facebook.com/Dumitru Alaiba)

Preşedintele Igor Dodon a convocat, joi, ședința Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova în care au fost abordate subiectele privind continuarea investigaţiei fraudei bancare, acţiunile întreprinse privind reîntoarcerea Aeroportului Internaţional Chişinău în gestiunea statului, derularea investigaţiilor privind schemele de contrabandă în proporţii deosebit de mari și dinamica situaţiei epidemiologice în țară.

După şedinţa Consiliului, în cadrul unui briefing de presă, Igor Dodon vădit nemulţumit şi furios a dat asigurări că „toţi cei implicaţi în crimele de rezonanță vor fi traşi la răspundere și pedepsiţi conform legislaţiei. Hoţii trebuie să stea la puşcărie!”.

Fără a numi persoane concrete, şeful statului a lăsat să se înţeleagă că cei care simt că în curând vor fi pedepsiţi pentru crimele comise „fac presiuni asupra deputaţilor, Guvernului Chicu şi încearcă de a utiliza Curtea Constituţională în calitate de instrument politic”.

Guvernul Chicu a gestionat competent şi eficient pandemia şi a făcut faţă provocărilor economice care s-au abătut asupra R.Moldova, a adăugat preşedintele menţionând că le este recunoscător celor de la Guvern şi este mândru că a lucrat împreună cu ei cot la cot în această perioadă.

În context, vicepreşedintele Parlamentului Alexandr Slusari a ţinut să-i amintească preşedintelui Dodon că aeroportul a fost dat în concesiune în 2013, iar furtul miliardului a culminat în 2014. „Aţi văzut cum astăzi Dodon bătea cu pumnul în tribună? Era aproape să-şi însângereze palma. Tare nervos. Nici nu a încercat să-l parodieze pe Putin.”