Şapte cadavre cu semne de tortură au fost descoperite în statul mexican Guerrero

Un criminalist examinează trupurile a doi bărbaţi executaţi pe plaja Papagayo din oraşul turistic Acapulco, statul mexican Guerrero, 21 iunie 2015.
Un criminalist examinează trupurile a doi bărbaţi executaţi pe plaja Papagayo din oraşul turistic Acapulco, statul mexican Guerrero, 21 iunie 2015. (Captură Foto)

Oficialii din Mexic susţin că şapte cadavre cu urme de tortură au fost descoperite în statul sudic lovit de violenţe Guerrero.

Conform unei declaraţii din partea biroului Procuraturii din Guerrero, toate cadavrele, incluzând unul decapitat, aparţin unor bărbaţi şi au fost descoperite în comuna Zitlala.

Cadavrele au “avut semne vizibile de tortură”,se mai susţine în declaraţie, adăugând că au fost trimişi criminaliştii în regiune pentru a investiga trupurile.

Conform poliţiei locale, unele dintre cadavre au răni de gloanţe precum şi răni provocate de o armă ascuţită.

Trupurile au fost descoperite săptămâna trecută şi investigaţia a fost îngreunată de timpul nefavorabil.

Biroul procuraturii locale a declarat că unul dintre bărbaţii decedaţi a fost membru al unui cartel de droguri din Guerrero.

Guerrero este unul dintre cele mai sărace şi violente state din Mexic, cu rate foarte ridicate ale crimelor şi traficului de droguri.

În luna iunie, au fost descoperite 4 cadavre într-un camion în acest stat. Alte 10 trupuri au fost de asemenea găsite în gropi comune în afara oraşului Acapulco, într-un incident separat.

În septembrie 2014, aproximativ 43 de studenţi au dispărut după ce mai mulţi ofiţeri de poliţie corupţi au atacat autobuzul în care călătoreau studenţii, i-au răpit şi i-au predat membrilor unei bande de traficanţi de droguri.

Oficialii din Mexic susţin că membrii cartelului de droguri Guerreros Unidos au mărturisit că, după ce i-au luat în primire de la ofiţerii de poliţie corupţi, au ucis studenţii şi le-au incinerat corpurile.

Cazul a declanşat proteste puternice împotriva administraţiei preşedintelui Enrique Pena Nieto.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.