Şapte lideri PSD-ALDE, vizaţi de sancţiuni din partea ţărilor aliate. "Daddy" deschide lista

Cel puţin şapte politicieni din guvern şi Parlament sunt pe cale să primească sancţiuni din partea partenerilor externi ai României. Printre ei, miniştri şi parlamentari din coaliţia PSD-ALDE, susţine senatorul PNL Florin Cîţu.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times)

Partenerii noştri externi caută cel mai eficient mod de a da un semnal clar României că nu sunt de acord cu atacurile politicienilor la justiţie pentru a-şi rezolva problemele personale, susţine senatorul PNL Florin Cîţu, potrivit căruia, statele aliate ar urma să dispună sancţiuni împotriva a şapte lideri PSD şi ALDE.

Măsurile pot fi de la refuzarea vizelor de intrare până la interdicţia impusă politicienilor de a participa la întâlniri cu omologii lor din alte ţări, supravegherea conturilor bancare, restricţii la transferurile bancare etc, susţine Cîţu.

„"Daddy" deschide lista!

Lucrurile sunt pe cale să intre într-o zonă periculoasă. Nu este clar dacă şi pentru România sau doar pentru o parte dintre români!

Am participat la o discuţie unde, printre alţii, erau prezenţi şi reprezentaţii a două ţări cu care România are parteneriate strategice.

Unul dintre ei, m-a luat deoparte şi m-a întrebat ce naiba se întâmplă cu România. Era îngrijorat. Printre altele, mi-a spus foarte clar că independenţa justiţiei este vitală în ţara lui şi în restul ţărilor membre NATO.

Partenerii noştri caută cel mai eficient mod de a da un semnal clar României că nu sunt de acord cu ce se întâmplă. Evident vorbea despre atacurile politicienilor la justiţie pentru a-şi rezolva problemele personale.

Puţin contrariat am întrebat: ok, şi ce se poate întâmpla? Atunci mi-a prezentat un scenariu.
În opinia lor experienţa acumulată până acum, măsurile luate împotriva unor ţări care nu respectă democraţia nu s-au dovedit eficiente când au fost aplicate doar statelor (sancţiuni economice, embargou, etc ).

A devenit şi mai precis când mi-a explicat că sancţiunile luate împotriva unor lideri politici sunt mult mai eficiente. Mi-a dat exemplu Rusia, Belarus, Coreea de Nord, Iran.

Pe înţelesul tuturor, partenerii noştri strategici pot lua măsuri împotriva unor oameni politici care generează instabilitate în zonă. Măsurile pot fi de la refuzarea vizelor de intrare până la interdicţia politicienilor de a participa la întâlniri cu omologii lor din alte ţări, supravegherea conturilor bancare, restricţii la transferurile bancare etc… Toate, sancţiuni deja aplicate unui număr mare de lideri politici.

Şi acum vine bomba!

Există deja o listă de şapte politicieni din guvern şi Parlament care sunt pe cale să primească astfel de sancţiuni. Mi-a dat şi câteva nume. Miniştri şi parlamentari din coaliţia PSD-ALDE. Pentru mine este clar, mai ales acum, că a vorbit foarte serios.

Activarea acestor sancţiuni este iminentă.

P.S. În noiembrie 2012, fostul premier Adrian Năstase a fost înştiinţat că i-a fost retrasă viza de călătorie în aprilie 2012", scrie, pe Facebook, senatorul PNL.

Reamintim că joi, pe fundalul modificării Codurilor Penale în Parlament, 12 state aliate au transmis un apel către autorităţile române „să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei”.

Tot joi, ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a criticat atacurile coaliţiei PSD-ALDE la justiţie şi a pus România alături de Ungaria şi Polonia în rândul "proiectelor iliberale care pun sub semnul întrebării valorile fundamentale ale UE".

Vineri, Marea Britanie a transmis şi ea, într-un răspuns la o solicitare adresată de G4Media.ro, un mesaj de încurajare a luptei anticorupţie dusă de DNA şi de consolidare a statului de drept din România. Totodată, Ambasada Regatului Unit îşi exprimă speranţa că orice modificări aduse sistemului de justiţie au rolul de a sprijini şi dezvolta progresul important realizat de România în ultimii ani în lupta împotriva corupţiei şi pentru consolidarea statului de drept, prin realizările unor instituţii precum DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne