Şapte lucruri de care să-ţi aminteşti când totul merge prost

.
. (pixabay.com)

Dacă stai şi te gândeşti bine, fericirea nu înseamnă să trăieşti o viaţă în care nu întâlneşti absolut nicio problemă, ci înseamnă să-ţi exersezi abilitatea de a le face faţă atunci când îşi fac apariţia. Gândeşte-te câte lucruri frumoase ar putea face mintea ta dacă nu ar fi atât de preocupată cu problemele cu care te confrunţi.

Fă-ţi un obicei în a-ţi focaliza atenţia pe ceea ce ai şi nu pe ceea ce ai pierdut; pentru că în final nu contează ceea ce ţi-a fost luat ci cum te-ai descurcat cu ceea ce ţi-a rămas.

În cele ce urmează îţi voi prezenta câteva lucruri de care să-ţi aminteşti şi care să te motiveze atunci când ai cel mai mult nevoie:

1. În timp ce te dezvolţi, câteodată s-ar putea să te doară

Câteodată se poate închide o uşă pentru că a sosit momentul să mergi mai departe. Asta se poate dovedi a fi un lucru bun pentru că sunt momente în care nu facem un pas mai departe decât în momentul în care circumstanţele ne forţează să o facem. Atunci când lucrurile merg prost, aminteşte-ţi mereu că durerea nu apare fără niciun scop. Vei trece mai departe peste ceea ce te doare, însă niciodată să nu uiţi ceea ce ai învăţat din asta.

Doar pentru că te afli într-o situaţie dificilă, asta nu înseamnă că dai greş. Fiecare moment grandios de succes necesită un anumit tip de trudă pentru a ajunge acolo. Şi sunt momente în care îţi dai seama că pentru a obţine lucruri bune, este nevoie de timp. Ai răbdare şi menţine o gândire pozitivă. Totul se va aşeza mai devreme sau mai târziu.

Ţine minte că există două tipuri de durere: unul care doare şi unul care te ajută să te schimbi. Atunci când treci prin viaţă, evită să opui rezistenţă şi ambele tipuri de durere te vor ajuta să creşti.

2. Totul va trece, până la urmă

De fiecare dată când plouă afară, vine un moment în care ploaia se opreşte. Atunci când treci printr-o perioadă dificilă, vine o perioadă în care te vindeci. După ce vine întunericul, îşi face apariţia lumina. De acest lucru din urmă ţi se reaminteşte în fiecare dimineaţă şi totuşi există momente în care uiţi şi alegi să crezi că noaptea va dura pentru totdeauna. Să ştii că nu este aşa. Nimic nu durează o veşnicie.

În momentul în care lucrurile merg aşa cum îţi doreşti, bucură-te de acest lucru atunci când se întâmplă. Nu va dura o veşnicie. Dacă lucrurile nu merg aşa cum îţi doreşti, fii fără griji – nici asta nu va dura o veşnicie. Doar pentru că viaţa ţi-a aruncat o provocare care-ţi dă bătăi de cap, asta nu înseamnă că nu poţi să râzi. Doar pentru că ceva te deranjează, asta nu înseamnă că nu poţi să zâmbeşti. Fiecare moment nou care vine în viaţa ta, vine cu un nou început şi cu un nou sfârşit. În fiecare clipă, primeşti o nouă şansă; tot ce trebuie să faci este să iei această oportunitate şi să dai ce-i mai bun din tine.

3. Dacă te plângi şi îţi faci griji, asta nu va schimba situaţia în bine

Am observat că cei care se plâng foarte mult, reuşesc să facă foarte puţine lucruri. Este mult mai bine să încerci să-ţi atingi un obiectiv important şi să nu-ţi iasă din prima decât să încerci să nu faci nimic şi să reuşeşti din prima. Nu s-a sfârşit lumea dacă nu ai reuşit de prima dată. S-a terminat totul doar dacă începi să te plângi şi nu faci nimic în această privinţă. Dacă crezi în ceva anume, atunci mai încearcă. Nu lăsa ca experienţele negative din trecut să devină experienţe de referinţă pentru ceea ce va urma.

Dacă îţi petreci ziua de astăzi plângându-te în legătură cu ziua de ieri, asta nu te va ajuta prea mult să te mobilizezi şi să ai forţe proaspete pentru ziua de mâine. În loc să faci asta, treci la acţiune şi lasă ca ceea ce ai învăţat să te facă mai puternic. Fă acea schimbare şi nu te mai uita înapoi.

Indiferent ce se va întâmpla pe termen lung, aminteşte-ţi că starea de fericire apare în viaţa ta atunci când încetezi să te mai plângi pentru problemele cu care te confrunţi şi eşti recunoscător pentru toate acele probleme pe care nu le ai.

4. Semnele sau cicatricile sunt simboluri ale experienţei

Evită să-ţi fie vreodată ruşine de cicatricile pe care le-ai dobândit în urma experienţelor prin care ai trecut. O cicatrice simbolizează faptul că durerea a trecut şi rana s-a închis. Înseamnă că ai urcat muntele durerii, ţi-ai învăţat lecţia în urma acestei călătorii, ai devenit mai puternic şi ai mers mai departe. Nu lăsa ca cicatricile să joace rol de obstacol şi să te determine să trăieşti într-o stare de frică.

Nu poţi să faci cicatricile pe care le-ai dobândit să dispară, însă poţi să schimbi modul în care le percepi. Poţi să începi să le vezi ca pe un semn al experienţei şi nu al durerii. Sunt un semn care-ţi aduce aminte de acea stare când îţi spui: “DA! Am reuşit să trec peste asta şi am aceste cicatrici care dovedesc acest lucru. Acum a sosit momentul să mă dezvolt şi mai mult.”

5. Gândirea negativă a altor oameni nu te priveşte

Dezvoltă-ţi un obicei de a rămâne pozitiv atunci când eşti înconjurat de negativitate. Zâmbeşte atunci când întâlneşti oameni care vor să te pună jos. Făcând acest lucru, îţi poţi menţine cu uşurinţă starea de entuziasm şi de concentrare. Chiar dacă alţi oameni te tratează într-un mod negativ, continuă să fii tu însuţi, mai ales dacă observi că modul în care se comportă cu tine, nu are de a face cu tine. De cele mai multe ori, oamenii acţionează negativ din propriile traume şi situaţii nefericite.

Mai mult decât atât, evită să te schimbi doar ca să impresionezi pe cineva care spune că nu eşti destul de bun. Fă o schimbare în viaţa ta doar dacă te ajută să fii o persoană mai bună. Se vor găsi mereu comentatori indiferent de ceea ce faci sau cât de bine o faci. Mai mult decât atât, vei descoperi perspective interesante atunci când reuşeşti să faci lucruri pe care alţii le consideră imposibile.

6. Ceea ce trebuie să se întâmple, se va întâmpla cu siguranţă

Adevărata putere vine din capacitatea de a zâmbi şi de a aprecia viaţa pe care o trăieşti, chiar dacă ai foarte multe motive pentru care să plângi şi să fii trist. Există o rază de lumină în fiecare problemă pe care o întâlneşti, însă este foarte important să fii dispus să-ţi deschizi mintea şi inima atunci când le întâlneşti. Evită să forţezi anumite evenimente să se întâmple. S-ar putea să te scoţi singur din minţi dacă încerci să faci acest lucru. Câteodată trebuie doar să te dai din calea ta şi să laşi ceea ce trebuie să se întâmple.

Viaţa este o călătorie pe termen lung. Trebuie să te opreşti din a-ţi mai face griji, din a te întreba şi a te îndoi la fiecare pas pe care-l faci. Bucură-te de viaţă în timp ce aceasta se materializează în faţa ochilor tăi. S-ar putea să nu ajungi acolo unde ai intenţionat să ajungi, însă vei ajunge până la urmă exact acolo unde trebuia să ajungi.

7. Cel mai bun lucru pe care poţi să-l faci: mergi mai departe

Nu-ţi fie teamă să te ridici de jos şi să încerci din nou, să iubeşti din nou, să trăieşti din nou şi să visezi din nou. Nu-ţi lăsa inima pietrificată de o lecţie grea. De cele mai multe ori, cele mai importante lecţii pe care ni le oferă viaţa sunt învăţate în momentele cele mai nepotrivite şi din cele mai grave greşeli. Poate că sunt momente în care pare că tot ce ar putea să meargă prost, merge prost. S-ar putea să pară că vei fi blocat aici pentru totdeauna, însă nu va fi aşa. Atunci când îţi vine să renunţi, aminteşte-ţi de faptul că sunt momente în care ceva trebuie să funcţioneze foarte prost pentru ca apoi să funcţioneze cum trebuie. Câteodată trebuie să treci prin ce este mai rău pentru a ajunge la ce este mai bine.

Da, viaţa este grea, însă tu eşti puternic şi poţi să faci faţă. Caută în interior puterea de a râde în fiecare zi. Caută curajul de a te simţi diferit, însă într-un mod frumos. Caută în inima ta atunci când întâlneşti dificultăţi şi fă-i şi pe ceilalţi să zâmbească. Evită să te stresezi atunci când nu poţi schimba ceva anume. Încearcă să urmezi paşii următori:

Gândeşte pozitiv, mănâncă echilibrat, fă exerciţii fizice, fă-ţi mai puţine griji, munceşte cu spor şi concentrat, zâmbeşte des, dormi profund. Acum ia-o de la capăt.

Concluzii

Pe tine ce te ajută să te menţii motivat atunci când întâlneşti dificultăţi? Care-i acel lucru de care îţi aminteşti atunci când totul merge prost? Întră pe Facebook şi lasă-mi un comentariu.

Printre surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură