Şapte sfaturi utile pentru a evita răceala şi gripa

Cum deja a venit iarna, este util să ştim care sunt cele mai bune metode de a evita răspândirea viruşilor şi a combate răceala şi gripa.
Echinaceea reduce raceala
Echinaceea reduce raceala (Photos.com)

Este mai bine să preveniţi o boală decât să o vindecaţi, aşa că, dacă doriţi să rămâneţi în formă fizică bună şi să evitaţi răspândirea infecţiei, puteţi urma unele sfaturi pentru a evita preluarea viruşilor.

Vă oferim câteva indicii pentru prevenirea îmbolnăvirii:

1. Spălaţi-vă pe mâini frecvent. Principala modalitate de prevenţie constă în spălarea mâinilor, întrucât viruşii pot fi răspândiţi de mâini. Este necesar să le spălaţi cât mai des, dar mai ales după ce călătoriţi cu mijloacele de transport public

2. Ştergeţi germenii de pe obiectele folosite des. Viruşii pot trăi ore întregi pe suprafeţe dure, cum ar fi birouri şi mânerele uşilor. Deci ştergeţi suprafeţele folosite pentru a putea opri răspândirea acestora.

3. Aerisiţi spaţiile de locuit sau unde vă desfăşuraţi activitatea şi faceţi exerciţii fizice. Un studiu efectuat la Universitatea de Stat din Carolina de Nord a constatat că cei care au făcut exerciţii de cinci sau de mai multe ori pe săptămână, au contractat o răceală sau gripă mai rar, sau nu au fost severe.

4. Mănâncaţi puţin şi de multe ori. Pentru întărirea sistemului imunitar este necesară alimentaţie sănătoasă, inclusiv o serie de fructe şi legume de culori diferite fructe şi legume, precum şi alimente ce furnizează multă energie, printre care peşte, nuci, migdale, fructe de pădure etc.

5. Luaţi un supliment de vitamine. Vitamina C poate ajuta la menţinerea unui sistem imunitar normal. Este recomandabil să consumaţi lămâie, grapefruit, pătrunjel, kiwi, dar şi miere şi propolis.

Zincul poate fi, de asemenea, benefic, iar oamenii folosesc adesea echinacea ca un remediu tradiţional - deşi nu este recomandat să fie luat mai mult de două săptămâni.

6. Evitaţi să pierdeţi nopţile, dormiţi suficient. Lipsa somnului nu doar că ne sensibilizează în faţa răcelilor şi gripelor, dar prea puţin somn ne influenţează şi capacitatea de a lupta ulterior cu ele, regenerarea fiind mai lentă.

7. Beţi lichide şi ceaiuri. Nu trebuie subestimat rolul vital pe care îl are apa pentru organismul uman, precum şi lichidele în general. Lichidele sunt cele care menţin elasticitatea celulelor, transportă substanţele hrănitoare, curăţă corpul de toxine, deci ţin corpul uman departe de boli.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură