Săteni din Indonezia au masacrat aproape 300 de crocodili pentru a-şi răzbuna consăteanul (video)

Crocodili
Crocodili (captură web)

O mulţime furioasă a masacrat crocodilii dintr-o zonă special destinată conservării lor în districtul Sorong, în Papua de vest, Indonezia. Zeci de persoane furioase au atacat reptilele lovind-le cu cuţite, axe, lopeţi şi ciocane. La sfârşitul masacrului, poliţia a numărat 292 de crocodili morţi. Este vorba despre represaliile sătenilor izbucnite atunci când s-a răspândit vestea morţii unuia dintre ei: omul ucis, în vârstă de 48 ani, pare să fi intrat în zona protejată pentru a aduna legume şi mănunchiuri de iarbă să-şi hrănească vitele.

Dar reptilele l-au atacat şi omul nu a avut nicio şansă de scăpare. În momentul în care lucrătorii rezervaţiei au auzit ţipetele, era prea târziu: „Un lucrător a auzit pe cineva ţipând şi cerând ajutor - a spus Basar Manullang, şeful Agenţiei de conservare a resurselor naturale din Indonezia. A alergat imediat să vadă ce se întâmpla şi a văzut cum crocodilul îl ataca pe om”.

După înmormântarea săteanului ucis, zeci de locuitori furioşi şi îndureraţi s-au îndreptat spre adăpost. Poliţia a explicat că nu a putut preveni masacrul.

Crocodilii ucişi
Crocodilii ucişi (captură web)

Centrul a fost creat în 2013 cu scopul de a creşte crocodilii de apă sărată şi de Noua Guinee, două specii aflate sub protecţie. Mai ales crocodilul marin de Noua Guinee, larg răspândit în diferite zone ale Indochinei, dar dispărut în Vietnam, Laos şi Tailanda şi a căror populaţie globală scade rapid.

Uciderea animalelor dintr-o specie protejată este pedepsită în Indonezia cu sancţiuni pecuniare şi, în unele cazuri, cu închisoarea. Motiv pentru care, poliţia va face plângeri împotriva autorilor masacrului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură