Savant în neuroştiinţă consideră că Shen Yun conectează spectatorii la întreaga umanitate


Dr. Andrew Newberg, considerat un pionier în studierea neuroştiinţifică a experienţelor religioase şi spirituale, a văzut spectacolul Shen Yun la Teatrul Merriam în 4 mai 2013.
Dr. Andrew Newberg, considerat un pionier în studierea neuroştiinţifică a experienţelor religioase şi spirituale, a văzut spectacolul Shen Yun la Teatrul Merriam în 4 mai 2013. (Courtesy of NTD Television)

PHILADELPHIA – Pentru dr. Andrew Newberg, considerat un pionier în studierea neuroştiinţifică a experienţelor religioase şi spirituale, vizionarea spectacolului Shen Yun a fost o experienţă pozitivă.

“Pentru mine spectacolul este foarte spiritual – este ceva ce pare să te conecteze cu adevărat la întreaga umanitate”, a spus el, după ce a văzut spectacolul Shen Yun la Teatrul Merriam din Philadelphia în 4 mai. “Şi cum umanitatea este conectată de lume în general, este o demonstraţie minunată a acelui lucru – o expresie a spiritului uman.”

Dr. Newberg este director de cercetare la Centrul Myrna Brind pentru Medicină Integrată la Universitatea Thomas Jefferson. El a apărut pe coperta revistelor Time şi Newsweek şi a apărut în diverse programe de televiziune şi radio, incluzând Good Morning America.

Cercetările inovatoare ale dr. Newberg în încercarea de a înţelege natura practicilor şi experienţelor religioase şi spirituale au inclus scanări ale creierului oamenilor aflaţi în rugăciune şi meditaţie, precum şi analizarea efectului meditaţiei asupra memoriei. Cele peste 150 de articole şi esee de cercetare ale sale şi capitole de carte includ “De ce credem ceea ce credem” şi “Cum Dumnezeu îţi schimbă creierul: Descoperiri inovatoare ale unui neurosavant influent.”

Shen Yun a fost o experienţă puternică pentru dr. Newberg.

“[Spectacolul] este foarte inspirator, este aproape un tip de experienţă fericită”, a spus el. “Simţi cu adevărat aceste emoţii foarte pozitive şi minunate.”

“Eu studiez modalitatea de funcţionare a creierului şi este minunat să vezi cum muzica, mişcările şi poveştile reuşesc împreună să genereze un sentiment foarte puternic în interiorul tău”, a declarat el.

Într-adevăr, după ce a văzut Shen Yun, viziunea dr. Newberg asupra Chinei s-a schimbat.

“Să vezi mişcările, poveştile şi ritualurile, aceasta schimbă modul în care gândeşti şi este cu adevărat înălţător”, a declarat dr. Newberg. “[Spectacolul] mi-a schimbat cu adevărat modul în care văd China. Niciodată nu am experimentat aceasta înainte; este cu adevărat emoţionant, fascinant şi interesant pentru mine.”

Shen Yun aduce la viaţă cultura chineză veche de 5.000 de ani, o cultură plină de principii şi virtuţi precum respectul pentru Ceruri.

China a fost la un moment dat cunoscută sub numele de Shen Zhou, sau Tărâmul Divin, marcând un tărâm unde au coexistat zeităţile şi muritorii şi marcând “o credinţă că divinul a transmis o cultură bogată oamenilor Pământului”, conform website-ului Shen Yun.

Deşi la suprafaţă Shen Yun constă în tehnici sofisticate de dans, o orchestră unică, costume colorate şi făcute manual şi un fundal digital, totuşi există mult mai mult în acest spectacol.

“Mergând mai în profunzime, spectatorul descoperă un ocean de cultură tradiţională chineză”, explică website-ul companiei. “Muritorii şi fiinţele divine fuzionează pe scenă ca un singur corp. Principii precum benevolenţa şi justiţia, proprietatea şi înţelepciunea, respectul pentru ceruri şi retribuţia divină, toate prind viaţă, revărsându-se asupra publicului. Provenind din Confucianism, Budism şi Taoism, aceste idealuri sunt esenţa culturii tradiţionale chineze.”

“[Spectacolul] este o manifestare foarte emoţionată a culturii Chinei, şi anume spiritualitatea ei”, a spus el. “Este cu adevărat minunat să o vezi învăluită într-o singură expresie.”

Informaţii oferite de NTD Television şi Zachary Stieber

Shen Yun Performing Arts, cu sediul în New York, are trei companii aflate în turnee care susţin spectacole simultan în jurul lumii. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este onorat ca sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură