Scandalul ciocnirii între ultrasi şi jandarmi în Piaţa Victoriei. Peste 3000 de materiale pirotehnice confiscate

Jandarmi
Jandarmi (Epoch Times)

Poliţiştii bucureşteni au confiscat, joi dimineaţa, peste 3.000 materiale pirotehnice în urma unor percheziţii vizând violenţele înregistrate din noaptea de 01/02 februarie în Piaţa Victoriei, unde un grup de ultrasi a aruncat cu petarde, pietre, gheaţă etc. spre jandarmi, oferindu-le acestora prilejul să evacueze mare parte din Piaţă.

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în baza delegării, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1, au pus în aplicare 13 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi mai multe mandate de aducere, într-un dosar.

În urma cercetărilor efectuate până la această dată şi în baza colaborării cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române au fost identificate mai multe persoane, despre care există date şi indicii că au participat la acţiunile violenţe menţionate.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate în această dimineaţă au fost găsite şi ridicate peste 3.000 materiale pirotehnice ce urmează a fi expertizate.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciului Investigaţii Criminale.", se precizează în comunicatul remis Epoch Times.

Reamintim că pe 1 februarie, într-un scenariu ce aminteşte parcă de Mineriada din iunie 1990, un grup de ultraşi a atacat jandarmii şi a dat foc unui chioşc de ziare, oferindu-le forţelor de ordine ocazia de a-i alunga din Piaţa Victoriei şi pe protestatarii paşnici veniţi la Guvern pentru a apăra statul de drept.

Fără să se lase intimidaţi de incidente, protestatarii au continuat să revină zi de zi la Guvern, eforturile lor ducând la abrogarea OUG 13 şi respingerea ei în Parlament.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne