Scandalul din ALDE. Dragnea nu înţelege supărarea lui Constantin. Îl ia în braţe pe Tăriceanu

Indiferent dacă Daniel Constantin va dori să iasă din Guvern (intenţie pe care acesta nu şi-a exprimat-o), susţinerea parlamentară a Guvernului nu va fi afectată, a declarat Dragnea, profitând de ocazie pentru a-l lăuda pe colegul său Călin Popescu Tăriceanu.
Dragnea si Tariceanu in Parlament
Dragnea si Tariceanu in Parlament (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a dat duminică asigurări că susţinerea parlamentară a actualului Guvern nu va fi afectată de fricţiunile din ALDE şi s-a declarat mirat de faptul că Daniel Constantin "este atât de supărat". Dacă vicepremierul va dori să iasă din Guvern, aceasta este o opţiune personală, a mai adăugat Dragnea. Cât despre Tăriceanu, preşedintele PSD l-a caracterizat dreptul un om foarte stabil, cu experienţă politică.

Afirmaţiile lui Dragnea vin în contextul în care duminică, Daniel Constantin a părăsit lucrările Delegaţiei Permanente a ALDE, acuzând că întrunirea e nestatutară pentru ca apoi Tăriceanu să-şi "amintească" brusc că acesta l-ar fi şantajat înainte de alegerile parlamentare, lucru pe care şeful Senatului a simţit nevoia să-l împărtăşească audienţei.

Azi nu am discutat cu domnul Tăriceanu. Am înţeles că au o întâlnire şi nu l-am sunat nici pe el, nici pe Daniel Constantin. Noi am fost tot timpul deschişi la discuţii şi întâlniri în coaliţie, suntem în continuare deschişi. Eu nu cred că, cel puţin de la PSD, sau nu mai sunt sigur dacă cineva de la PSD sau din altă parte a luat vreo decizie pentru ALDE. Cel puţin în ceea ce mă priveşte nu e adevărat, nici nu are cum să fie adevărat (n.r. că el ia decizii în ALDE). Eu ştiu că deciziile le iau împreună, în forul lor de conducere. Alte motive, care mână pe unul sau pe altul să genereze discuţiile astea, poate le ştiu dumnealor. Dar nici pe Daniel Constantin nu-l înţeleg de ce este atât de supărat şi de nervos chiar în perioada asta. Noi ne dorim în continuare să avem alianţa cu ALDE şi sperăm să avem alianţa cu ALDE în întregime, cu toţi parlamentarii ALDE, pentru că sunt colegii noştri, am colaborat bine înainte de alegeri şi după alegeri. Acuma, dacă domnul Daniel Constantin vrea să iasă din guvern, este o opţiune personală. Nu ştiu — vrea, nu vrea, până la urmă este decizia dumnealui", a declarat Dragnea, preluat de Agepres, la România TV.

Şi dacă pe Constantin - mai exact supărarea acestuia - Dragnea susţine că nu-l înţelege, în schimb, vorbind despre Călin Popescu-Tăriceanu, liderul PSD a afirmat că acesta este un om foarte stabil, cu experienţă politică.

Întrebat dacă s-ar putea schimba calculele privind sprijinul în Parlament pentru actualul guvern, Dragnea a negat "Eu cred că nu. Este clar că aceste mişcări şi din partea unuia şi a altora sunt bine privite de adversarii noştri politici. Eu nu spun că sunt în cârdăşie, unii spun asta, dar eu nu cred asta. Dar, cu totul întâmplător, sunt nişte acţiuni care le fac plăcere celor care sunt adversarii noştri politici. Susţinerea guvernului în Parlament nu va fi afectată", a afirmat preşedintele PSD.

Reamintim în context că, pe de altă parte, Constantin a anunţat ieri seara că a discutat cu premierul duminică, şi l-a asigurat pe acesta că, indiferent de cum vor evolua lucrurile în Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, cutremurată acum de neînţelegerile între el şi Tăriceanu, "toţi" colegii săi de partid vor susţine în continuare Guvernul pe care acesta îl conduce.

Cât despre funcţia din Guvern, Constantin n-a anunţat că ar avea vreo intenţie să renunţe la ea, rezumându-se să declare că pentru el aceasta nu e mai importantă decât principiile pe care le-a promovat până acum în politică şi oamenii la care a ţinut.