Scandalul politic, faza pe dosare. Firea dă în judecată consilieri USR/PNL pentru postări de pe Facebook

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Primarul Capitalei Gabriela Firea a anunţat miercuri, printr-un comunicat de presă, că îi va da în judecată pe consilierii generali Octavian Berceanu (USR) şi Cătălin Deaconescu (PNL) pentru postările de pe Facebook prin care aceştia o acuzau că pregăteşte „un tun imobiliar”.

"Primarul General, Gabriela Firea, anunţă public faptul că îi va acţiona în judecată pe consilierul general USR Octavian Berceanu precum şi pe consilierul general PNL Cătălin Deaconescu pentru că au afirmat pe reţelele de socializare că Primarul General ar pregăti 'un tun imobiliar, probabil cel mai important la sfârşit de mandat', dar şi pe cei care au ales să preia întocmai această informaţie falsă, fără o minimă documentare", a transmis Primăria Capitalei.

Edilul declară că „este inadmisibil ca din ignoranţă sau prin ignorarea voită a adevărului, un consilier general USR şi un consilier general PNL să facă acuzaţii atât de grave, false şi lipsite de fundament.

"Politica nu scuză mijloacele. Îi voi acţiona în judecată pe cei doi domni care, deşi se puteau edifica citind cu atenţie proiectul de hotărâre sau aveau posibilitatea să îl interpeleze pe directorul STB pentru clarificări, au preferat să arunce în spaţiul public acuze injuste şi care aduc grave prejudicii de imagine atât mie, ca primar general, cât şi Primăriei Municipiului Bucureşti. Nu s-a pus niciodată problema vânzării acestui teren nici de către Primăria Municipiului Bucureşti şi nici de către STB; cu acest teren se doreşte să se facă aport în natură la capitalul social al STB, adică se propunea intrarea terenului în patrimoniul Societăţii de Transport Bucureşti”, a mai transmis Firea.

Potrivit Mediafax, pe ordinea de zi a şedinţei CGMB a şedinţei de miercuri a fost introdus, apoi retras, un proiect care prevedea trecerea din domeniul public în domeniul privat al Municipiului Bucureşti a terenului pe care funcţionează în prezent depoul Victoria, care se află lângă Guvern şi foarte aproape de strada Paris, adică în zona „zero” a Capitalei.

Postarea lui Deaconescu

Tun de zeci de milioane de euro!
Aşa cum ne-a obişnuit, aproape la fiecare şedinţă de Consiliu primarul general propune cel puţin o hotărâre controversată. De data aceasta, tunul lunii iunie este propus la punctul 29 pe Ordinea de zi.

Concret, STB(RATB) doreşte să renunţe la depoul de tramvaie de lângă Piaţa Victoriei, pe care îl consideră ”generator de trafic”. Nu discut aici decizia de business a STB dar nu cred că traficul din zona Victoriei are de suferit dacă câteva tramvaie pleacă în cursă la 4.30 dimineaţa sau se retrag la depou după ora 11 noaptea.

Prin această decizie a STB se ”eliberează” un teren de aproape 3,5 ha în zona zero a Capitalei, teren care valorează câteva zeci de milioane de euro şi pe care la începutul mandatului doamna Firea anunţa că va construi locuinţe de serviciu.

Astăzi însă, Direcţia Generală de Investiţii ne spune că ”nu are prevăzute proiecte de investiţii aprobate sau intenţia realizării unor astfel de proiecte”. Adică, deşi municipalitatea are la dispoziţie un astfel de teren unic în mijlocul Bucureştiului, nu ştie ce să facă cu el: nu poate propune realizarea unei parcări, a unei şcoli sau au unui parc. Toate acestea în condiţiile în care jumătate din companiile ilegale ale doamnei Firea îşi propun să cumpere terenuri şi clădiri de zeci de milioane de euro.

Primarul general nici măcar nu îşi asumă realizarea unui parteneriat cu un dezvoltator imobiliar astfel încât să ajungă să primească un număr de unităţi locative cu care ar mai putea rezolva o parte din cele peste 20.000 de cereri înregistrate! Deşi se plânge cu toate ocaziile că a reuşit împreună cu guvernul PSD să aducă Bucureştiul în faliment "nedeclarat", doamna Firea nici măcar nu îşi asumă să scoată terenul respectiv la vânzare, printr-o procedură competitivă şi transparentă, şi astfel să mai echilibreze bugetul municipalităţii!

Aşa că primarul general se spală pe mâini şi propune ca terenul respectiv să fie ”valorificat” de către STB ”în vederea obţinerii de venituri proprii”.Ce fel de venituri proprii? STB nici nu catadicseşte să prezinte vreun studiu din care se aflăm ce intenţionează, prin ce procedură, ce venituri va obţine şi pe ce perioadă!

După ”afacerea” Verdi, după capitalizarea cu sute de milioane de euro a companiilor ilegale, această propunere mi se pare a fi tunul de sfârşit de mandat al majorităţii PSD-ALDE! Sau poate că în următoarele luni vom vedea unele şi mai şi…

#CatastroFirea

Bucureşti, meriţi mai mult!

Postarea lui Berceanu

Firea vrea să ne păcălească, de 100.000.000 euro.

Pe ordinea de zi a CGMB, pct. 29 PMB propune vânzarea depoului Victoria, din spatele Guvernului. Proiectul de Consiliu General propune trecerea din domeniul public în domeniul privat al terenului de 3.4 ha pe care e amplasat depoul după care acesta devine majorare de capital la STB, iar tramvaiele vor fi relocate la Depoul Titan.

Ce omite Firea este chiar litera legii. Legea societăţilor comerciale, 31/90 prevede clar "ART. 16
(2) Aporturile în natură trebuie să fie evaluabile din punct de vedere
economic. Ele sunt admise la toate formele de societate şi sunt vărsate prin
transferarea drepturilor corespunzătoare şi prin predarea efectivă către societate
a bunurilor aflate în stare de utilizare."

Terenul, evaluat pe piaţa liberă la 100 milioane euro nu a fost evaluat de către PMB, deci procedura contravine legislaţiei, iar Firea ne cere să votăm un proiect care nu respectă legea.

Astfel se pregăteşte un tun imobiliar, probabil cel mai important la sfârşit de mandat.

Ţinând cont de transformările din domeniul industriei auto, e sigur că autoturismele vor fi electrice în cea mai mare proporţie, peste 5 ani. Pentru încărcarea lor toţi cei care lucrează în centru vor avea nevoie de parcări centrale prevăzute cu dispozitive de încărcare. Depoul Victoria este un potenţial loc pentru dezvoltarea unei parcări cu 2000-3000 de locuri, unde oamenii să-şi lase autoturismele. Este la fel de posibil ca pe viitor, din cauza poluării, traficul între Victoriei şi Unirii să fie restricţionat sau să devină pietonal, aşa cum se întâmplă deja în marile oraşe. În acest caz, spaţiile de parcare vor fi extrem de greu de găsit şi foarte scumpe.
Concluzie, în loc să se gândească la dezvoltarea oraşului, PMB ne păcăleşte şi ne jefuieşte.

Voi ce propuneri aveţi?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne