Scandalul tinerilor pensionari reangajaţi în MAI. Tăriceanu anunţă schimbarea legii

Şeful Senatului susţine că PSD şi ALDE vor modifica legea astfel încât cei ce se pensionează să nu fie apoi reangajaţi la stat cumulând pensia cu salariul.
Dragnea si Tariceanu in Parlament
Dragnea si Tariceanu in Parlament (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, luni, pe fundalul scandalului stârnit de faptul că mai mulţi tineri pensionari din MAI au fost reangajaţi în minister pe salarii consistente după ce au ieşit la pensie (specială) că în coaliţia de guvernare s-a decis să se modifice legislaţia în vigoare astfel încât nimeni să nu mai cumuleze pensia cu salariul.

Tăriceanu a precizat că măsura va viza întreaga administraţie centrală şi locală şi nu va acţiona doar pentru viitor.

„Ceea ce am discutat cu primul-ministru şi cu ministrul Muncii şi cu ceilalţi miniştri este următorul lucru: că odată cu trecerea la pensionare şi pensionarea efectiv făcută, să nu mai poată exista şi posibilitatea reangajării pe acelaşi loc, pe aceeaşi funcţie sau în alt minister. Oamenii trebuie să se hotărască: ori vor să fie pensionari, ori, dacă sunt apţi de muncă, rămân la muncă”, a declarat Tăriceanu, adăugând că va modifica legea în aşa fel încât să nu poată să funcţioneze acest sistem „dual” de cumulare a pensiei cu salariul.

„Nu e corect. Nu poţi să ai şi venituri salariale şi pensie, din acest motiv. Dacă te simţi inapt pentru a continua munca şi vrei să te pensionezi, atunci te pensionezi”, a declarat şeful Senatului.

Potrivit lui Tăriceanu, acest lucru se va face printr-un proiect de lege "probabil din partea Guvernului", însă se pot face şi modificări pe OUG, forma urmând să fie decisă ulterior.

Călin Popescu Tăriceanu a mai declarat că măsura va viza toate aceste cazuri şi nu va acţiona doar pe viitor.

„Trebuie o situaţie la zi pentru că sunt în multe instituţii ale administraţiei centrale şi locale persoane care cumulează pensia şi salariul şi evident măsura nu trebuie luată numai pentru cei care se pensionează acum, ci pentru toată lumea, a subliniat Tăriceanu.

Reamintim că recent, mai mulţi înalt ofiţeri din SRI, Poliţie, Jandarmerie etc. s-au pensionat pentru a nu fi loviţi de modificarea pensiilor speciale. Ulterior, presa a arătat că în MAI-ul lui Carmen Dan sunt o serie de consilieri şi un secretar de stat care odată pensionaţi au fost reangajaţi, cumulând pensie specială cu salariu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne