Scenariul "Resurecţia" eşuează? Dragnea: Vom vota legea de respingere a OUG 13. Să nu rămână loc de interpretări

După ce Opoziţia şi o parte din presă a tras în repetate rânduri semnale de alarmă că PSD ar avea un plan B prin care urmăreşte să reînvie OUG 13, liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a anunţat că va pune capăt tuturor speculaţiilor pe această temă.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Controversata ordonanţă de urgenţă nr. 13, care mutilează Codurile penale, va fi scoasă din schemă printr-o lege de respingere votată în Parlament, astfel încât să nu mai existe nicio posibilitate de "resurecţie", a dat asigurări preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"Ordonanţa 13 este abrogată. Din punctul meu de vedere este un subiect închis. Au fost opinii că nu ar mai trebui să se dezbată în Parlament, pentru că deja este abrogată.

Am discutat cu preşedinţii comisiilor juridice ale celor două camere din Parlament şi am decis să ducem procesul până la capăt. Vom vota legea de respingere a OUG 13 pentru a nu mai rămâne loc de nicio interpretare", a scris Dragnea pe reţeaua de socializare.

Dacă nu era respinsă prin lege intrată în vigoare, OUG 13 risca oricând să "reînvie". Cum? Simplu: OUG 14 (care abrogă OUG 13) ar fi fost atacată şi ar fi picat la Curtea Constituţională pentru că abroga inclusiv prevederi conforme deciziilor Curţii, cum, de altfel, şi reinstalează prevederi care nu sunt în concordanţă cu Legea fundamentală.