Schi alpin. Lara Gut, victorioasă în slalomul super-uriaş de la Lake Louise (Canada)

Sportiva elveţiancă a câştigat duminică slalomul super-uriaş din cadrul Cupei Mondiale de schi alpin, fiind cronometrată cu timpul de 1 min 02 sec 68/100.
Schioara elveţiancă Lara Gut.
Schioara elveţiancă Lara Gut. (TeamGut/twitter)

Lara Gut (25 de ani) a obţinut duminică a 20-a sa victorie în circuitul mondial după ce a reuşit să se impună în slalomul super-uriaş din staţiunea canadiană Lake Louise, deţinătoarea Globului de Cristal fiind înregistrată cu cel mai bun timp - 1 min 02 sec 68/100.

Pentru sportiva din 'Ţara Cantoanelor' aceasta este a doua victorie din acest sezon competiţional, după ce în octombrie a câştigat slalomul uriaş de la Soelden (Austria).

În clasament, elveţianca a fost urmată îndeaproape de Tina Weirather (Liechtenstein), la doar 10/100 distanţă, iar a treia a ajuns italianca Sofia Goggia, la 59/100.

Liderul ierarhiei generale a Cupei Mondiale, americanca Mikaela Shiffrin, a terminat pe locul 34, în timp ce Ilka Stuhec (Slovenia), care a ieşit învingătoare vineri şi sâmbătă în cele două coborâri de la Lake Louise s-a clasat doar pe locul al cincilea, la 74/100 de Gut.

Următoarea etapă a circuitului feminin se va desfăşura weekend-ul viitor în Italia, la Sestriere.

Clasamentul Cupei Mondiale la super-uriaş:

1. Lara Gut (Elveţia) - 100 puncte

2. Tina Weirather (Liechtenstein) - 80 puncte

3. Sofia Goggia (Italia) - 60 puncte, etc.

Clasamentul general arată astfel:

1. Mikaela Shiffrin (Statele Unite) - cu 358 puncte

2. Lara Gut (Elveţia) - 330 puncte

3. Sofia Goggia (Italia) - 267 puncte, etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport