Schimbare de paradigmă? Dragnea vrea un armistiţiu politic pe termen lung

Liviu Dragnea, viceprim-ministru
Liviu Dragnea, viceprim-ministru (Epoch Times România)

Noul şef interimar al PSD, Liviu Dragnea, are planuri mari de viitor. În numele dezvoltării strategice a României pentru următorii 20-30 de ani, liderul social-democraţilor propune încheierea unui armistiţiu pe termen lung între principalii actori politicii ai ţării.

"Vreau să promovăm ideile unei păci politice eficiente, ale unui armistiţiu politic pe termen lung. Vreau să promovăm ideea unui pact politic al tututor forţelor politice pentru a putea realiza un plan de dezvoltare eficientă şi strategică a acestei ţări pentru următorii 20-30 de ani. Gândiţi-vă ce ar înseamnă să mergem ca şi până acum. O guvernare construieşte ceva, mai mult sau mai puţin, vine următoarea guvernare şi dărâmă tot sau se preocupă un an, doi să schimbe tot ce au făcut cei dinainte.

Şi România după fiecare ciclu politic pierde un an sau doi şi pierde în competiţia din ce în ce mai dură cu celelalte popoare. Nu cumva e mai bine ca noi să promovăm aceste idei de un climat politic bazat pe dialog şi continuitate, nu cumva este posibil ca noi să ne putem strânge toate forţele politice în jurul marilor proiecte naţionale, în jurul unui proiect de ţară care să fie peren şi să nu mai poată fi schimbat de nicio forţă politică pentru că a participat la construcţia lui", a declarat, vineri seară, Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Liderul social-democraţilor susţine că se impune o schimbare de paradigmă. Perioada în care Traian Băsescu a fost preşedinte a fost plină de scandaluri care, de fapt, nu au folosit nimănui, astfel că, în opinia lui, a venit momentul să se depăşească această perioadă şi să intrăm într-o nouă epocă politică, una a dialogului şi cooperării.

"Gândiţi-vă la cei 10 ani care au trecut. Zece ani sfâşiaţi de războaie permanente politice, de conflict permanent, de hărţuieli permanente în care s-au frânt destine, în care România a pierdut momente importante şi oportunităţi importante. (...) Nu putem spune că au fost ani pierduţi, dar au fost nişte oportunităţi ratate. Îmi doresc foarte mult să intrăm într-o nouă epocă politică. Epoca Traian Băsescu, o epocă a războiului, s-a consumat, suntem într-un moment de inflexiune.

Avem un preşedinte care nu pare ca-şi doreşte războaie politice cu orice preţ, haideţi să-l folosim, haideţi să-l lăsăm să ne folosească. Sper să înţeleagă şi preşedintele, sper să înţelegem şi noi, liderii de partid şi membrii de partid, că un război politic permanent dus cu orice preţ şi cu mize foarte mici nu face decât să afecteze viitorul acestei ţări", a subliniat Liviu Dragnea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.