România are doi noi miniştri - Bogdan Aurescu la Externe, Hegedus Csilla la Cultură

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu (www.mae.ro)

UPDATE - Secretarii de stat Bogdan Aurescu şi Hegedus Csilla au depus luni, la Palatul Cotroceni, jurămintele de investitură în funcţiile de ministru al Afacerilor Externe, respectiv ministru al Culturii. La eveniment au fost prezenţi preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

***

Premierul Victor Ponta şi-a schimbat brusc opţiunea pentru Ministerul de Externe. Administraţia Prezidenţială a anunţat luni, în cadrul unui comunicat de presă, că preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire în funcţia de ministru al Afacerilor Externe a lui Bogdan Aurescu, secretar de stat în acelaşi minister.

În cadrul unui nou comunicat, Administraţia Prezidenţială a informat că ceremonia de depunere a jurământului de investitură, atât a lui Bogdan Aurescu în funcţia de ministru al Afacerilor Externe, cât şi a Csillei Hegedus în funcţia de ministru al Culturii şi viceprim-ministru, va avea loc luni seara, de la ora 19.00, la Palatul Cotroceni.

Iniţial, premierul Victor Ponta l-a propus pe Mihnea Motoc la conducerea MAE, care ocupa funcţia de Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, Reprezentant Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană, însă şeful PSD şi-a schimbat inopinat decizia.

Şeful statului a luat act de demisia lui Teodor Meleşcanu din funcţia de şef al diplomaţiei române, şi a avizat înlocuirea acestuia cu Bogdan-Lucian Aurescu.

Amintim că fostul ministu de Externe, Titus Corlăţean, şi-a dat demisia la scurt timp după primul tur al prezidenţialelor, ca urmare a dezastrului înregistrat la alegerile din Diaspora - un număr impresionant de români au stat ore în şir la cozi kilometrice, uneori în condiţii meteo nefavorabile, şi nu au mai apucat să voteze. Următorul la şefia MAE a fost Teodor Meleşcanu, care, în scurtul său mandat, nu a rezolvat problema pentru turul doi, astfel că românii din Diaspora au fost din nou blocaţi să voteze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne