Schulz o acuză pe Merkel că este speriată pentru că a refuzat să participe la o dezbatere

Social-democraţii germani şi-au lansat manifestul pentru alegerile generale din luna septembrie, în încercarea de a opri alunecarea lor în sondajele de opinie.
Martin Schulz
Martin Schulz (Frederick Florin/AFP via Getty Images)

Pentru a ajuta la ridicarea moralului, ultimul cancelar social-democrat al Germaniei, Gerhard Schroeder, a urcat pe scena unui eveniment din Dortmund pentru a le spune delegaţilor să nu renunţe la speranţă.

Popularitatea partidului din opoziţie a crescut după ce Martin Schulz a fost ales la conducere în luna ianuarie. Partidul i-a depăşit pe conservatorii lui Merkel în anumite sondaje, dar acele câştiguri s-au evaporat acum şi partidul luptă să urce în sondaje.

Un sondaj Emnid publicat duminică a arătat că partidul lui Merkel îşi măreşte avansul cu 15 puncte.

Schulz a acuzat-o pe Angela Merkel că este speriată pentru că a refuzat să participe la o dezbatere.

“Acesta este un semn clar de aroganţă”, a precizat el.

Figuri de top din cadrul social-democraţilor speră că Schulz poate obţine succesul liderului laburist britanic Jeremy Corbyn şi că va sfida sondajele. Ca urmare a scăderii numărului de noi refugiaţi care sosesc în Germania, se estimează că mulţi cetăţeni germani au iertat-o pe Merkel pentru politica ei de acceptare a imigranţilor şi continuă să o considere “potrivită” să conducă ţara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe