Şcolile din comuna primului român confirmat de infectare cu coronavirus au fost închise. Alte 20 persoane izolate la domiciliu

.
. (verticalonline.ro)

Primarul comunei Prigoria, judeţul Gorj, unde locuieşte primul român infectat cu coronavirusul Wuhan, a anunţat joi dimineaţa că au fost închise toate şcolile din localitate pentru a preveni o eventuală răspândire a virusului, relatează Mediafax.

De asemenea, primarul Iuliana Iliescu a afirmat că alte 20 de persoane din aceeaşi comună au fost plasate în izolare la domiciliu.

În ceea ce îl priveşte pe tânărul infectat cu coronavirus, primarul Iliescu a precizat că acesta lucrează într-un atelier de prelucrare a lemnului al cărui proprietar este chiar cetăţeanul italian depistat la revenirea în Italia ca fiind infectat cu temutul virus.

“Băiatul lucra la un atelier de prelucrare a lemnului în Târgu-Jiu. Au mai luat probe din localitate şi urmează să mai ia. Avem un număr total de 16 probe, de la vecini. Avem decizie de la inspectorat, închidem şcolile, grădiniţele, măsuri de carantină la domiciliu, le asigurăm noi prin primărie apă şi hrană pentru 20 de persoane. Izolate la domiciliu sunt cele şapte şi cele cărora urmează să le recolteze. O să decidem dacă închidem şi primăria”, a explicat primarul comunei Prigoria.

Reamintim că şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi ministrul Sănătăţii, Victor Costache, au confirmat, miercuri seară, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul MAI, că s-a înregistrat primul caz de infectare cu coronavirus Wuhan din România.

Tânărul din Prigoria a fost transportat miercuri seara la Institutul “Matei Balş” din Bucureşti, a informat grupul interministerial de comunicare strategică pe coronavirus.

Ministrul Sănătăţii a reiterat că starea bolnavului este bună, nu manifestă simptome “şi nu trebuie să ne alarmăm”.

“Este vorba de o persoană total asimptomatică. Vreau să precizez că mai avem în lucru încă 33 de teste din acea zonă şi vă vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil”, a afirmat Victor Costache.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură