Scriitoare simte afinitate faţă de cultura de inspiraţie divină a Chinei

Autoarea Moana Bauri a spus că va călători oriunde Shen Yun va prezenta spectacole din nou.
Autoarea Moana Bauri a spus că va călători oriunde Shen Yun va prezenta spectacole din nou. (Matthias Kehrein / The Epoch Times)

FRANKFURT - Doamna Moana Bauri, scriitoare, a fost bucuroasă să fie prezentă în rândul spectatorilor în seara premierei spectacolului Shen Yun Performing Arts Internaţional Company la teatrul Jahrhunderthalle din Frankfurt pe Main, în 30 martie.

“Shen Yun m-a transpus într-o lume diferită. Am fost altundeva şi nu am fost prezentă în această lume,” a spus doamna Bauri.

Compania newyorkeză Shen Yun, încearcă să reînvie cultura tradiţională a Chinei, o cultură de inspiraţie divină. Compania spune că prezintă valorile intrinseci ale culturii din China prin intermediul artelor spectacolului şi muzicii, folosind în special dansul clasic chinez ca formă principală de exprimare.

Doamna Bauri s-a simţit într-un fel conectată cu scenele din fundalurile animate şi cu poveştile din dansurile prezentate pe scenă. “A trebuit să-mi muşc buzele pentru că m-am văzut acolo de câteva ori,” a spus ea, simţind o afinitate faţă de cultura tradiţională chineză de inspiraţie divină.

Ea a afirmat că a simţit că a trăit în China într-un anumit timp în trecut şi ar putea avea legătură cu scenele cereşti şi cu fiinţele divine reprezentate în spectacol.

Dânsa a mai menţionat că ştia despre represiunea suferită de cetăţenii din China de astăzi şi de lipsa libertăţii de credinţă şi drepturile omului.

“Am visat că se va schimba China şi trebuie să se schimbe. Cred că libertatea va veni în China.”

Dansul ‘Înainte de Dezastru, Divinul este Salvarea’ prezintă în detaliu un vechi adevăr că “binele este răsplătit şi fărădelegea este pedepsită. Lecţia încă sună adevărat în China de astăzi, unde se desfăşoară o lupta între bine şi rău,” descrie programul spectacolului.

Doamna Bauri a considerat că “scena reprezentând Divinul este Salvarea povesteşte adevărul. Pentru mine aceasta este cu adevărat reală. Catastrofele nu vin degeaba.”

“Suntem în anul 2012. Nu mă aştept la nicio anihilare, dar oamenii trebuie să se întoarcă la rădăcinile lor. Ei trebuie să-şi deschidă inimile şi să se gândească de unde au provenit original; să se întoarcă la originile lor. Asta se întâmplă în cazul în care zeii apar în imagine.”

“Sper ca tot mai mulţi oameni să vină să vadă acest spectacol şi că vor fi înfiinţate mai multe companii. Astăzi, acest lucru este foarte important pentru toata lumea. Am simţit asta puternic în timpul spectacolului,” a spus ea.

“Shen Yun aduce speranţă. Oamenii nu ar trebui să renunţe.”

Doamna Bauri şi-a exprimat dorinţa să vadă din nou Shen Yun, spunând: “Nu contează unde se va ţine acest spectacol, Washington sau Stockholm. Voi merge să-l văd.”

Compania newyorkeză Shen Yun Performing Arts are trei trupe care susţin simultan spectacole în jurul lumii. Shen Yun Performing Arts International Company va ţine spectacole la Stockholm, Suedia în zilele de 4-6 aprilie.

Pentru mai multe informaţii, va rugăm vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este onorat să fie sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură