Scufiţa Roşie în versiunea siberiană: la 4 ani s-a aventurat în pădure să-şi salveze bunica


Saglana Salchak
Saglana Salchak (Siberian Times)

O fetiţă în vârstă de patru ani a străbătut opt kilometri, înfruntând temperaturile rigide din Siberia şi pericolul animalelor sălbatice. Dar, Saglana Salchak avea o misiune de îndeplinit: să salveze viaţa bunicii. Ceea ce pare a fi o versiune modernă a Scufiţei Roşii din basm este în schimb o poveste adevărată, recent relatată de publicaţia The Guardian.

Mama fetiţei şi tatăl vitreg, care supravegheau herghelia de cai ce păştea în taiga, o lăsaseră la ferma bunicilor. Dar, dimineaţa, micuţa s-a trezit şi a observat că bunica ei, în vârstă de 60 de ani, nu se mişca din pat. Era inutil să ceară ajutor bunicului, deoarece acesta este orb. În Siberia, copiii se maturizează mai repede. Saglana a luat cu ea o cutie de chibrituri, în cazul în care va avea nevoie să aprindă un foc, şi a pornit la drum prin pădure să ceară ajutorul celor mai apropiate persoane, aflate la opt kilometri distanţă.

Era dimineaţa devreme şi Saglana a umblat ore în şir înainte să întâlnească primele persoane. Era atât de epuizată, încât era cât pe ce să treacă pe lângă casa vecinilor fără să o vadă. Din fericire, vecinii au fost cei care au zărit-o de departe. Extrem de obosită, micuţa a fost dusă la un medic, iar o echipă de salvare a pornit în ajutorul bunicii.

Din păcate, aceasta nu este o poveste cu final fericit. Bătrâna era deja moartă. Saglana a fost încredinţată unui centru de îngrijire a copiilor, iar mama acesteia a fost acuzată că nu avea grijă de ea.

Mai multe informaţii: The Guardian