"Scuzele nu sunt suficiente!" FADERE cere demisia Directorului General al serviciilor de paşapoarte

Este datoria statului român să ofere servicii şi condiţii civilizate cetăţenilor ei, transmit reprezentanţii FADERE, revoltaţi de faptul că românii sunt obligaţi să stea la cozi uriaşe la paşapoarte.
(BEN BORG CARDONA / AFP / Getty Images)

Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE) cere demisia Directorului General al serviciilor de paşapoarte Claudia Catela Vasile, pe motiv că aceasta nu a găsit, până în prezent, nicio soluţie pentru rezolvarea problemei cozilor uriaşe de la eliberarea paşapoartelor. De asemenea, FADERE cere MAI să ia o serie de măsuri care să aibă efect imediat, nu abia peste 5 ani.

"În urma solicitărilor FADERE adresate Ministerului Afacerilor Interne, a venit cu mai multe propuneri. Prelungirea valabilităţii, Paşapoartelor de la 5 la 10 ani, şi înfiinţarea unui centru de eliberare de paşapoarte în mall Plaza. Considerăm că aceste măsuri sunt benefice, dar insuficiente. Efectele prelungirii valabilităţii paşapoartelor vor fi resimţite, abia peste 5 ani, iar înfiinţarea unui singur centru de eliberare a paşapoartelor în Bucureşti va lăsa nerezolvată problema în multe alte zone.", transmite FADERE, într-un comunicat remis Epoch Times.

În consecinţă, FADERE cere "încă o dată" Ministerului Afacerilor Interne aplicarea următoarelor măsuri:

- Suplimentarea personalului de la ghişeele de eliberare a paşapoartelor cu persoane din MAI care lucrează în alte posturi.

- Prelungirea programului zilnic al acestor oficii până la 16 ore.

- Extinderea programului de lucru în zilele festive şi în sfârşitul de săptămână.

- Implementarea unui sistem on-line atât pentru depunerea documentelor scanate cât şi pentru programarea la ghişeu. Considerăm că astfel s-ar reduce timpul de aşteptare.

- Instalarea de echipamente în holurile oficiilor de eliberare a paşapoartelor unde cei interesaţi să îşi poată scana sau fotocopia documentele după care să le introducă în sistem.

- Înfiinţarea unor noi ghişee pe perioada în care vin românii din diaspora.

"Solicităm insistent ca MAI să ia măsuri care să aibă efecte acum, nu doar peste 5 ani.", adaugă FADERE.

Nu în ultimul rând, reprezentanţii FADERE reamintesc că este datoria statului român să ofere servicii şi condiţii civilizate cetăţenilor ei şi cer demisia Directorului General al serviciilor de paşapoarte Claudia Catela Vasile, pentru că până în prezent nu a găsit nicio soluţie pentru deblocarea acestei crize.

"Scuzele nu sunt suficiente!", susţine FADERE.

“Ne aşteptam ca la demersurile FADERE pentru rezolvarea problemelor de la paşapoarte să se alăture şi ministrul Pentru Românii de Pretutindeni. Încă mai aşteptăm momentul în care acest minister să apere drepturile românilor din afara graniţelor ", a declarat Daniel Tecu preşedintele FADERE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne