Se ascut cuţitele în PSD. Deputat: "Unii merg chiar până la a cere demisia preşedintelui Dragnea"

Conflictul dintre Dragnea şi Firea i-a învrăjbit pe pesedişti aşa cum nu s-a mai întâmplat până acum, în PSD mirosind a răzmeriţă...
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times)

PSD trece prin tensiuni fără precedent, a declarat deputatul PSD Adrian Pau, într-un interviu acordat site-ului Cetăţeanul.net. Potrivit lui Pau, în partid încep să se contureze două tabere iar unii dintre social-democraţi spun că situaţia nu poate continua şi merg până la a cere demisia lui Liviu Dragnea.

"Este foarte clar că tensiunea actuală din PSD nu s-a găsit niciodată în interiorul acestui partid. Sunt îngrijorătoare cotele la care a ajuns dat fiind faptul că uşor-uşor încep să se contureze două tabere să le spunem. Oamenii încep să se împartă. Parte din colegii noştri sunt cei care au declarat foarte clar că susţin actuală guvernare şi sunt alături de actualul preşedinte de partid şi parte din colegii mei care spun că situaţia nu poate continua. Unii dintre aceştia merg chiar până la a cere demisia preşedintelui partidului, iar alţii cer o analiză foarte clară şi o schimbare a comportamentului la nivel de vârf în interiorul PSD-ului", a declarat Pau pentru sursa citată.

Pe de altă parte, deputatul crede că majoritatea parlamentară nu este afectată.

"În momentul de faţă nu cred că este pusă în pericol foarte tare majoritatea dintr-un singur motiv: marea majoritate a colegilor mei, inclusiv eu, putem să ne manifestăm nemulţumirea dar asta nu înseamnă că noi nu vom sprijini PSD-ul pentru voturile care privesc – şi care ar trebui asumate – programul de guvernare, cel care ajută cetăţenii. Deci este foarte greu de spus că se pierde majoritatea. Noi suntem şi cei care şi-au spus de-a lungul timpului punctul de vedere, fie că a fost vorba de Nae Bădălău, de Ţuţuianu, de Mihai Tudose, Cati Andronescu sau că e Gabi Firea în momentul de faţă. Niciunul dintre noi nu ne dorim să plecăm, noi suntem membri de partid, suntem membri PSD. Atât timp cât suntem membri PSD cred că această majoritate nu se pune la îndoială. Dar cu certitudine cei despre care vă vorbeam şi alţi colegi de-ai noştri, împreună cu mine, considerăm că ar trebui să se facă o analiză a actualei conduceri şi a actualei activităţi a partidului având în vedere că situaţia din teren nu este cea la care ne-am aşteptat. În momentul de faţă nu sunt probleme legate de activitatea PSD, nu-s probleme legate în mare parte de ceea ce se întâmplă la nivel de Guvern, sunt probleme legate la nivel personal. Legate de diferiţi lideri ai partidului, legate de diferiţi membri ai Guvernului", a susţinut deputatul.

Pau a mai precizat că nu poate fi de acord cu modificările actuale la Codul Penal şi la zona de amnistie şi graţiere.

"Eu cred că trebuie să împărţim acest pachet de legi în două. Unu: amnistia/graţierea sau cum s-o numi ea şi Codurile penale, care vor trece cu mare greutate. Cred că graţierea nu va trece deloc prin Parlament şi nu va ajunge să treacă. În ceea ce priveşte Codurile penale, cred că ele ar trebui modificate. Eu am spus în nenumărate rânduri că ar trebui redefinite câteva dintre infracţiunile prevăzute în Codul Penal şi în Codul de Procedură Penală astfel încât să fie foarte clare şi să nu lăsăm loc de interpretare. O interpretare care a dus de-a lungul timpului şi la câteva abuzuri. Codurile penale ar trebui să fie foarte atent dezbătute şi modificate acolo unde este cazul, nu în mare parte şi fără niciun fel de responsabilitate, zic eu. În ceea ce priveşte legile Justiţiei, consider că şi acolo ar trebui făcute câteva modificări. Este punctul meu de vedere şi eu susţin acele modificari. Nu pot fi de acord însă cu modificările actuale la Codul Penal şi la zona de amnistie şi graţiere", a susţinut social-democratul.

Interviul integral poate fi citit aici