Sebastian Ghiţă îşi va începe ziua de marţi la DNA. Procurorii pregătesc noi acuzaţii

Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (foto:reporter virtual)

Deputatul (fost PSD) Sebastian Ghiţă este aşteptat în dimineaţa zilei de marţi la DNA Ploieşti, unde urmează să îi fie aduse la cunoştinţă noi acuzaţii, relateaza digi24.

Potrivit sursei citate, Ghiţă ar urma să ajungă la DNA Ploieşti în jurul orei 9.00. Deputatul este acuzat de noi fapte de corupţie pe care le-ar fi comis în perioada 2012 – 2013. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o extindere în dosarul în care Ghiţă este acuzat alături de cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, şeful CJ Prahova, Mircea Cosma, şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

Totodată, procurorii ar urma să ia noi măsuri asiguratorii, mai precizeaza digi.24

Reamintim că, pe 24 iunie a.c., DNA a mai extins o dată acuzaţiile aduse lui Ghiţă, care era deja pus sub urmărire penală pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat. Noile acuzatii au fost trafic de influenţă, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, spălare de bani şi evaziune fiscală, ambele în formă continuată, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în formă continuată.

La momentul respectiv, procurorii au modificat şi condiţiile controlului judiciar, interzicându-i lui Ghiţă să părăsească Ploieştiul şi să exercite funcţia de deputat. Acesta a contestat măsurile în instanţă şi a câştigat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne