Sechestru de milioane de lei pe bunurile Air Moldova într-un dosar de spălare de bani

Aeronavă Air Moldova
Aeronavă Air Moldova (expert-grup.org)

Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracţionale (ARBI) a CNA şi Procuratura Anticorupţie au aplicat sechestru în valoare de circa 670 de milioane de lei pe bunuri care aparţin Î.S. "Air Moldova". Printre activele indisponibilizate sunt automobile, imobile, dar şi două aeronave.

Potrivit CNA, acţiunile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar de spălare de bani în proporţii deosebit de mari la privatizarea Î.S. "AIR Moldova": un şir de tranzacţii fictive, care au condus la privatizarea companiei. Aplicarea sechestrului are drept scop evitarea riscurilor de înstrăinare a patrimoniului întreprinderii.

Recent, oamenii legii au aplicat sechestru în valoare de 301,6 milioane de lei pe capitalul statutar al companiei, în prezent valoarea totală a bunurilor indisponibilizate în acest dosar fiind de aproximativ un miliard de lei.

În context, procurorii au ţinut să precizeze că activitatea economică a "Air Moldova" nu este afectată de acţiunile procesual-penale întreprinse pe dosar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe