Secretarul Trezoreriei: SUA pregăteşte un pachet de 4 trilioane USD pentru companii şi persoane fizice

Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei SUA
Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei SUA (Getty Images)

SUA, în colaborare cu Federal Reserve, va acorda împrumuturi de până la 4 trilioane USD companiilor afectate de pandemia de virus Wuhan - potrivit secretarului Trezoreriei, Steven Mnuchin.

"Lucrând cu Fed - vom avea până la 4 trilioane USD de lichidităţi pe care le putem folosi pentru a sprijini economia", a declarat duminică Fox News.

"Acestea sunt programe de creditare largă ... Ne putem pune în valoare capitalul propriu lucrând cu Federal Reserve", a adăugat el.

"Preşedintele este foarte hotărât să protejeze muncitorii americani. Prima parte sunt ceea ce numesc împrumuturi pentru păstrarea companiilor mici. Dacă sunteţi o afacere mică, veţi primi două săptămâni de fluxuri de numerar pentru a vă plăti muncitorii. De asemenea, împrumuturile vor fi anulate pentru companiile cu probleme suplimentare".

Mnuchin a spus că planul ar trebui să ajute firmele mici şi mari „să treacă prin următoarele 90 până la 120 de zile”.

Pachetul de stimulare va include, de asemenea, o plată medie de 3.000 USD către familiile de patru persoane, precum şi ajutor de şomaj sporit şi 4 trilioane de USD în lichidităţi pentru „susţinerea economiei”.

"A doua parte sunt depunerile directe. Depunerea directă medie sau cecul pentru o familie de patru persoane va fi de aproximativ 3.000 USD - o punte pentru ca aceştia să poată trece prin probleme cu bine. A treia componentă este creşterea ajutorului de şomaj. A patra componentă este un pachet semnificativ de lucru cu Fed. Vom avea până la 4 trilioane USD pentru a sprijini lichiditatea pe care o putem folosi pentru a sprijini economia", a precizat Mnuchin.

Întrebat de moderator cât de repede s-ar putea întâmpla toate acestea, Mnuchin a spus: „Sper ca acest lucru va fi aprobat luni. Ne gândim că va putea începe în 10 până la 12 săptămâni”.

"Trebuie să băgăm bani în economie acum. Dacă facem asta, credem că putem stabiliza economia", a adăugat Mnuchin. "Cred că preşedintele se aşteaptă ca lucrurile să arate mult mai bine în patru - opt săptămâni".

"Aceasta nu este criză financiară care va continua ani de zile ... Vom face tot ce trebuie pentru a câştiga acest război".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură