Secţia pentru magistraţi insistă: Adina Florea cere pentru a patra oară dosarul Tel Drum de la DNA

Secţia de investigare a magistraţilor încearcă pentru a patra oară să preia dosarul "Tel Drum", în care este cercetat preşedintele PSD Liviu Dragnea, de la Direcţia Naţională Anticorupţie.
Adina Florea
Adina Florea (Epoch Times România)

Procurorul Adina Florea a solicitat, miercuri, pentru a patra oară DNA să transmită dosarul Tel Drum către Secţia specială de investigare a magistraţilor. Solicitarea apare într-o ordonanţă semnată de "aleasa" lui Tudorel Toader şi consultată de G4Media.ro.

Potrivit ordonanţei, Florea solicită din nou predarea dosarului nr. 986/P/2014, susţinând că acesta constituie mijloc de probă în soluţionarea unui dosar aflat pe rolul secţiei de investigare a magistraţilor cu nr. 1164/P/2018 şi care ar viza un magistrat.

Adina Florea le-a transmis şi un ultimatum procurorilor DNA pentru transmiterea dosarului Tel Drum: 22 februarie, adică două zile.

Deocamdată nu se cunosc detalii referitoare la dosarul 1164, invocat de procurorul Adina Florea.

DNA a dezvăluit marţi, într-un răspuns pentru Agerpres, că Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a mai încercat de trei ori să preia dosarul "Tel Drum", în primele două cereri fără să fie invocat nici un temei legal, iar în ultima solicitare pe motiv că în cauză ar fi cercetaţi şi magistraţi, fapt infirmat de procurorii anticorupţie, care au respins solicitările.