Secţia pentru magistraţi recidivează: Retrage apelul în dosarul unui judecător acuzat că a condus beat

Gheorghe Stan
Gheorghe Stan

Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), denumită Secţia Specială, a retras apelul în dosarul judecătorului Damian Dolache de la Curtea de Apel Bucureşti, judecat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, relatează Ziare.com.

Procurorul de şedinţă, care este de la Secţia Judiciară a Parchetului General, a solicitat sesizarea Curţii Constituţionale, iar Înalta Curte a acceptat. În consecinţă, judecătorul Damian Dolache rămâne cu decizia dată de instanţa inferioară, Curtea de Apel Ploieşti, de 10 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. Decizia este definitivă.

Potrivit sursei citate, avem practic de a face cu un caz similar cu cel al dosarului foştilor deputaţi PSD, Ioan Adam şi Viorel Hrebenciuc, în care SS a retras apelul făcut de DNA. Cazul este în atenţia procurorului general al României.

Reamintim că şeful Secţiei Speciale este procurorul Gheorghe Stan, care de la 15 iunie urmează să fie numit în funcţia de judecător CCR la propunerea PSD-ului.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne