Şedinţă cu cântec în PNL. Bolojan reconfirmat, Bodea şi Paleologu, propuşi pentru excludere

Vreme de peste cinci ore, mai marii partidului reuniţi în Biroului Politic Naţional au analizat situaţia după alegerile locale şi au luat o serie de decizii importante.
Ilie Bolojan
Ilie Bolojan (facebook.com)

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, cel care a condus campania electorală la locale, a fost reconfirmat în funcţie, în timp ce Theodor Paleologu şi Cristian Bodea - cei mai vocali liberali după aflarea rezultatelor de la alegeri - au fost propuşi pentru excludere, s-a decis miercuri în şedinţa Biroul Politic Naţional al PNL care a durat mai bine de cinci ore.

Toţi liderii filialelor PNL Bucureşti, inclusiv Anca Boagiu, au demisionat din funcţii, iar o parte dintre ei, în frunte cu Mihai Voicu, i-au cerut şi lui Ilie Bolojan să le urmeze exemplul pe motiv că "în calitatea sa de şef de campanie la nivel naţional nu a performat, a lipsit cu desăvârşire din această campanie".

Problema a fost tranşată în BNP. Potrivit unor surse citate de Agerpres, cei care i-au cerut demisia lui Bolojan nu numai că şi-au retras solicitarea, dar şi-au cerut şi scuze pentru gestul lor.

"S-au retras cererile de demisie a secretarului general. Cu toate acestea am supus la vot, un vot de încredere în Birou. Dl secretar trebuie să aibă forţă ca să-şi ducă mai departe mandatul. (...) Cu un singur vot împotrivă şi patru abţineri domnia sa a fost validat de către Biroul Politic Naţional, ca să nu mai fie discuţii pe tema aceasta", a declarat copreşedintele PNL Vasile Blaga, după şedinţa BPN.

La rândul său, Ilie Bolojan - care a câştigat cel de-al treilea mandat de primar la Oradea - a precizat că a solicitat un vot de încredere din partea colegilor.

"Este normal când ocupi această funcţie, când pui preşedinţi unici, stabileşti candidaţi în multe municipii din ţară, când impui o anumită disciplină financiară să apară tot felul de supărări. Astăzi, eu am cerut un vot de încredere în ceea ce mă priveşte. Acest vot a fost dat pentru că un secretar general sau un om de conducere fără autoritate nu mai este eficient. (...) În momentul în care cineva care obţine rezultate îţi cere în mod serios demisia trebuie să te gândeşti bine, dar este greu să-ţi ceară nişte oameni care au obţinut nişte rezultate lamentabile", a punctat Bolojan.

Secretarul general al PNL a anunţat că în maximum două săptămâni vor fi făcute propunerile privind conducerea filialelor din Bucureşti, care ulterior vor fi validate în BPN. După constituirea consiliilor locale şi judeţene, liberalii se vor ocupa de toate celelalte organizaţii din România unde încă sunt doi copreşedinţi, respectiv 19 la număr.

Tot în şedinţa BPN, purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Cezar Preda, a solicitat excluderea lui Theodor Paleologu şi Cristian Bodea din partid.

"Din suita de imbecilităţi piramidale ale conducerii PNL nu putea lipsi şi excluderea singurului om care a prevăzut exact ce se va întâmpla, care a avertizat non-stop asupra erorilor şi derapajelor, care poate opri hemoragia şi degringolada partidului în Bucureşti. Singurul totodată care e pe bune liberal şi are în genealogia sa o droaie de fruntaşi liberali - miniştri, primari, deputaţi şi senatori- încă de la fondarea partidului în 1875.

Autorii dezastrului din capitală rămân toţi în funcţie: Gorghiu, Blaga, Buşoi, Atanasiu, Cezar Preda. Ei au dat Bucureştiul pe mâna PSD-ului. Şi vor duce PNL-ul sub 8% în Bucureşti cu consecinţe evidente pentru rezultatele din tot restul ţării", a reacţionat Theodor Paleologu la aflarea veştii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne