Şef de Poliţie reţinut pentru trafic de persoane. Minoră cu retard mintal obligată să se prostitueze

Comisarul Marius Rotaru şi-a obligat victimele - o minoră cu uşor retard mintal şi o femeie săracă şi slab instruită de la ţară - să practice prostituţia. Poliţistul şi-a însuşit în totalitate banii obţinuţi de cele două victime.
Cătuşe
Cătuşe (SERGEI SUPINSKY / AFP / Getty Images)

UPDATE. Şeful Poliţiei din Mizil, Marius Rotaru, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, au stabilit joi judecătorii de la Tribunalul Prahova.

Decizia instanţei nu este însă definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Ploieşti.

* * *

Şeful Poliţiei Mizil, Comisarul Marius Rotaru a fost reţinut de procurorii DIICOT într-un dosar de trafic de minori şi trafic persoane. Rotaru a fost reţinut joi dimineaţă după mai bine de 12 ore de audieri, relatează B1 TV.

Potrivit DIICOT, există suspiciunea rezonabilă că în perioada ianuarie-august 2016, Lazăr Mihai a recrutat, transportat, transferat, adăpostit şi primit două victime, de sex feminin (o persoană minoră cu uşor retard mintal şi o persoană majoră din mediul rural, cu un grad redus de instrucţie şi stare materială extrem de precară) pe care, prin inducere în eroare (metoda „loverboy”), agresiune fizică şi psihică, profitând de imposibilitatea de a se apăra, de a-şi exprima voinţa şi de starea de vădită vulnerabilitate a acestora, le-a exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei în diverse locaţii de pe raza judeţului Galaţi, comuna Movileni (persoană minoră) şi într-un club din localitatea Kassel – Germania (persoana majoră), însuşindu-şi în totalitate sumele de bani obţinute în această modalitate de către persoanele vătămate.

Rotaru urmează să fie prezentat Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă, mai precizează DIICOT.

Potrivit B1 TV, comisarul a fost reţinut joi dimineaţă după mai bine de 12 ore de audieri. Anterior, în cursul zilei de miercuri au avut loc mai multe percheziţii, atât la locuinţa acestuia, cât şi la sediul Poliţiei din Mizil, acolo unde îşi avea biroul.