Şefa DIICOT, Alina Bica, şi-a dat demisia în urma scandalului de corupţie

Alina Bica
Alina Bica (gov.ro)

Şefa DIICOT Alina Bica, acuzată de abuz în serviciu în dosarul despăgubirii ilegale de la ANRP, şi-a dat demisia de la conducerea instituţiei încă de vineri, cu o zi înainte ca magistraţii Curţii Supreme să decidă arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, informează Mediafax, citând surse judiciare.

Demisia ar fi fost scrisă vineri şi înaintată ulterior procurorului general al României, Tiberiu Niţu, care, declara în aceeaşi zi că, dacă Alina Bica, nu va renunţa la funcţie va solicita personal revocarea acesteia. Tiberiu Niţu a explicat că după demisia acesteia conducerea DIICOT va fi asigurată de procurorul şef adjunct, împreună cu el.

Magistraţii Curţii Supreme au decis sâmbătă dimineaţă arestarea preventivă a şefei DIICOT, Alina Bica, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, după despăgubirea ilegală de zeci de milioane de euro acordată pentru un teren supraevaluat din Bucureşti de o comisie ANRP din care aceasta a făcut parte, în favoarea omului de afaceri Gheorghe Stelian.

Alina Bica a fost numită la conducerea DIICOT în mai 2013 la propunerea lui Victor Ponta, către ocupa la vremea respectivă funcţia de ministru interimar al Justiţiei.

Înainte să fie numită de Victor Ponta, în septembrie 2012, numele Alinei Bica era vehiculat pentru funcţia de procuror general. Potrivit Mediafax, în presă a apărut atunci interceptarea unei convorbiri telefonice pe care Bica a purtat-o cu fostul şef al ANAF Sorin Blejnar (trimis în judecată într-un dosar de evaziune fiscală şi constituire şi sprijin de grup infracţional), discuţie în care aceasta se interesa de funcţia pe care urma să o ocupe la ANAF o cunoştinţă a ei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne