Şefa Înaltei Curţi: Legea răspunderii magistraţilor, la pachet cu cea a răspunderii Parlamentului şi Guvernului

Curtea Supremă de Justiţie din Moldova
Curtea Supremă de Justiţie din Moldova (publika.md)

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, susţine că este de acord cu îmbunătăţirea legii răspunderii magistraţilor, numai în măsura în care se propune şi o lege a răspunderii Parlamentului şi una a răspunderii Guvernului.

"Eu, personal, nu am nimic împotriva unei legi a răspunderii magistraţilor, dacă este necesar poate fi îmbunătăţită, dar în limita dispoziţiilor constituţionale. Dar, în acelaşi timp, nu pot să nu remarc faptul că, aşa cum există o lege a răspunderii magistraţilor, trebuie să existe o lege a răspunderii Legislativului şi o lege a răspunderii Executivului.

În ultimă instanţă, judecătorii nu fac altceva decât să aplice legi pe care Parlamentul le aprobă. Dacă legea nu e suficient de clară sau de previzibilă, desigur, aplicarea legii va fi în consecinţă", a declarat Cristina Tarcea, citată de News.ro.

Pe de altă parte, procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, vineri, după şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) că în acest moment răspunderea magistraţilor este reglementată atât în Constituţie, cât şi în alte legi şi nu este nicio urgenţă pentru modificarea ei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne