Şefa PMP Timiş: Ponta şi-a pierdut uzul raţiunii. Acuză un atac brutal al justiţiei împotriva aleşilor locali

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul în exil Victor "Tsipras" Ponta acuză un atac grav şi brutal împotriva aleşilor locali venit din partea justiţiei, când, în realitatea avem de-a face cu o ofensivă îndreptată împotriva corupţiei generate şi întreţinute 25 de ani de generaţiile de baroni corupţi formaţi şi protejaţi de Iliescu, Năstase, Dragnea, şi apăraţi acum de şeful PSD, a transmis joi, în cadrul unui comunicat de presă, PMP Timiş.

"După modelul clonei sale socialiste şi populiste din Grecia, premierul Alexis Tsipras, care îşi ascunde problemele mari atacând creditorii externi şi Uniunea Europeană, Victor Ponta le recomandă baronilor locali, într-o postare pe Facebook, "să reziste la cel mai grav şi brutal atac împotriva aleşilor locali din istoria democratică a României!".

În completare, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după ce a cerut demiterea şefilor DNA şi ÎCCJ, Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu, acum e deranjat de MCV şi de faptul că partenerii europeni sunt cu ochii pe noi. În cursul zilei de miercuri a declarat că "de multe ori parcă preocupările şi ale politicienilor şi ale Justiţiei şi ale presei par să fie pentru Justiţia de export", se precizează în comunicatul citat.

În contextul acestor declaraţii, filiala PMP din Timiş a ridicat o serie de întrebări: La care atac se referă premierul Ponta? Cumva la faptul că justiţia nu-i mai lasă să fure pe primari şi Preşedinţii de Consilii Judeţene? De ce este deranjat preşedintele Senatului că suntem monitorizaţi pe justiţie? Pentru că astfel nu se pot modifica atât de uşor, favorabil lor, prevederile Codurilor Penale?

"Urmăritul penal Ponta şi-a pierdut uzul raţiunii! Mesajul său denotă panica ce l-a cuprins în perspectiva reîntoarcerii în ţară şi la DNA. Riscă ieşirea prematură din politică, executat fiind de baronii locali aflaţi în vizorul justiţiei, care cer intens promovarea legilor de amputare a Codurilor Penale", a opinat avocata Roxana Iliescu, preşedinte PMP Timiş.

Pe lista aleşilor locali îmbărbătaţi din Turcia de Victor Ponta, suferind de atacul "brutal" al justiţiei se află şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, alături de: Liviu Dragnea, fost ministru şi secretar general PSD, condamnat în prima instanţă, Adrian Duicu, fost preşedinte CJ Mehedinţi, cercetat penal, George Bunea Stancu, fost preşedinte CJ Brăila, cercetat penal; Nicuşor Constantinescu, preşedinte CJ Constanţa, trimis în judecată; Ion Prioteasa, şef CJ Dolj, cercetat penal; Marian Oprişan, preşedinte CJ Vrancea, trimis în judecată; Mazăre Radu, primar Constanţa, trimis în judecată; Constantin Nicolescu, preşedinte CJ Argeş, condamnat cu executare; Tudor Pendiuc primar Piteşti, trimis în judecată; Constantin Boşcodeală, primar PSD Buzău, trimis în judecată; Constantin Contac, preşedinte CJ Botoşani, condamnat definitiv; Mircea Cosma, preşedinte CJ Prahova, trimis în judecată, Silvian Ciupercă preşedinte CJ Ialomiţa, trimis în judecată.

"Victor Ponta şi-a dat seama că justiţia, pe care nu reuşesc să o controleze, ar putea să-i lase fără mulţi din actualii aleşi locali ce s-au trezit cu dosare penale şi condamnări. Astfel, înţelegerea frăţească dintre PSD şi PNL, asupra Legii alegerilor locale, prin care au stabilit alegerea primarilor dintr-un singur tur, care avantajează clar primarii în funcţie şi cele două partide, s-ar putea să nu-şi mai atingă scopul.

De fapt este vorba de un "atac brutal" al justiţiei asupra corupţiei generate şi întreţinute 25 de ani de generaţiile de baroni corupţi formaţi şi protejaţi de Iliescu, Năstase, Dragnea, şi apăraţi acum de Victor Ponta, cu riscul de a se compromite definitiv şi de a compromite şi ţara în faţa cancelariilor europene.", a mai precizat şefa PMP Timiş.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.