Şefa PNL: Adoptarea OUG 13 - un gest premeditat, în stil de gangsteri politici, nu o "eroare de comunicare"

Aprobarea OUG 13 care mutila Codurile penale nu a fost o eroare de comunicare, ci un gest premeditat, pe ascuns, netransparent, în stil de gangsteri politici, grăbindu-se să pună România în faţa faptului împlinit, a acuzat şefa PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Până ce ordonanţa 13 de scăpare a liderului PSD Liviu Dragnea nu va fi respinsă de Parlament şi ordonanţa 14 de abrogare nu va fi adoptată, lovitura PSD la adresa românilor este doar amânată, nu stopată, a tras un semnal de alarmă vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan.

"Atrag atenţia tuturor oamenilor de bună credinţă că în momentul de faţă situaţia este doar temporizată. Românii au învăţat să-şi apere democraţia câştigată prin mari sacrificii acum 27 de ani. Preşedintele Klaus Iohannis a reuşit să stopeze pentru puţin timp aprobarea celor două ordonanţe pregătite iniţial. Aprobarea Ordonanţei 13 nu a fost o eroare de comunicare. A fost un gest premeditat, pe ascuns, netransparent, în stil de gangsteri politici, grăbindu-se să pună România în faţa faptului împlinit", a declarat Raluca Turcan.

Potrivit şefei PNL, nu este vorba de o eroare de comunicare din partea Guvernului şi a PSD, ci de un obiectiv politic pe care l-au ascuns românilor.

"Graţierea nu a figurat printre promisiunile pe care le-au făcut în campanie. Graţierea nu figurează nici în programul de guvernare cu care s-au prezentat în faţa Parlamentului. Şi nici albirea dosarului domnului Dragnea. În loc să se ocupe de bugetul pe 2017, PSD a demonstrat că, în realitate, nu de români îi păsa, ci de scăparea preşedintelui de partid Dragnea şi a protejaţilor PSD, de rigorile legii", a afirmat Raluca Turcan.

În ochii preşedintelui PNL lucrurile stau foarte clar: criza a fost provocată de PSD-ALDE şi tot ei sunt cei care pot să pună punct dezastrului în care se află România de 11 zile prin: demisia întregului Guvern şi respingerea în regim de urgenţă a OUG 13 în Parlament, concomitent cu adoptarea OUG 14.

PNL va susţine "fără echivoc" referendumul propus de preşedintele Klaus Iohannis care vizează continuarea luptei anticorupţie şi integritatea funcţiei publice.

"Românii vor fi cei care vor arăta direcţia în care trebuie să se îndrepte ţara. Românii vor spune care este cel mai acut interes naţional. Cu siguranţă nu vor alege să salveze o mână de oameni politici certaţi cu legea în detrimentul viitorului propriilor copii. Corupţia a frânat dezvoltarea României aproape 30 de ani. Dacă vom accepta ca PSD să tragă frâna de mână brusc, riscăm să pierdem tot ce am câştigat în ultimii ani", a mai precizat Raluca Turcan.