Şefa PNL: Majoritatea PSD-ALDE declară război cetăţenilor cinstiţi. Trebuie să facem front comun

"Şansa celor care susţin revenirea la practicile trecutului stă în fragmentarea celor care li se împotrivesc", este de părere şefa PNL Raluca Turcan, care face apel la unitate între cei ce susţin agenda pro-reformă şi pro-stat de drept pentru a contracara manevrele majorităţii PSD-ALDE.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

Invocând drama din închisori, majoritatea PSD – ALDE încearcă să sustragă anumite persoane de la respectarea legii, fie prin iniţierea unei graţieri colective, fie prin ciopârţirea legilor penale, a tras un semnal de alarmă, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan.

"Apel pentru apărarea interesului public. Ne aflăm în faţa unei cauze obligatoriu de apărat de către toţi cei care cred în valorile care construiesc o societate europeană. Majoritatea PSD-ALDE a declarat război cetăţenilor cinstiţi din România. Românii cinstiţi au un proiect de ţară.

O Românie prosperă bazată pe lege. O ţară în care legea să fie aplicată nediscriminatoriu, în care să nu fie două categorii de cetăţeni – cei puţini şi influenţi (Dragnea, Tăriceanu etc.) care dau ordonanţe pentru ei înşişi şi cei mulţi care plătesc taxe şi respectă întotdeauna legea", a declarat Raluca Turcan.

Potrivit şefei PNL, invocând drama din închisori, dar pentru a cărei rezolvare nu a întreprins nimic, majoritatea PSD – ALDE persistă în obsesia de a sustrage anumite persoane de la respectarea legii, fie prin iniţierea unei graţieri colective, fie prin ciopârţirea legilor penale.

"Gândul PSD-ALDE se îndreaptă spre salvarea celor cu proptele politice. Prioritatea lor nu o reprezintă mama care a furat o găină pentru a-şi creşte copiii, nici despre bătrâna care a mutat un ţăruş. Prioritatea lor o reprezintă cei care au de la zeci de milioane de euro în sus. PNL nu poate accepta distrugerea temeliei pe care se aşază o ţară democratică şi prosperă", a precizat Raluca Turcan.

Preşedintele PNL consideră că toţi actorii instituţionali şi neinstituţionali, de la partide politice, organizaţii civice şi profesionale, formatori de opinie din societatea civilă şi până la mass-media ar trebui să acţionăm în acelaşi sens pentru că mizele politice, diferenţele de optică asupra unui subiect sau altul ar trebui depăşite, iar cei care susţin agenda pro-reformă şi pro-stat de drept ar trebui să facă front comun.

"Şansa celor care susţin revenirea la practicile trecutului stă în fragmentarea celor care li se împotrivesc", a subliniat Raluca Turcan, adăugând că PNL ia în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

Întrebată dacă va merge la protestul anunţat duminică seară în Piaţa Universităţii, şefa PNL a replicat: ”Eu intenţionez să merg. Sunt cetăţean al acestei ţări şi voi merge. Colegii mei din Sibiu, din proprie iniţiativă au fost în stradă de când a început asaltul asupra statului de drept. Cu echipa pe care am format-o la Sibiu, cu echipa de oameni de bună credinţă pe care o am în jurul meu, politicieni sau nu, cu familia mea, vom merge în stradă şi vom susţine ca România să rămână o ţară democratică”.

Declaraţiile integrale ale şefei PNL, în materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne