Şefia lui Iohannis în PNL, confirmată de Tribunalul Bucureşti

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Tribunalul Bucureşti l-a recunoscut, vineri, pe Klaus Iohannis drept preşedintele al PNL, motivându-şi decizia prin faptul că legea nu le permite judecătorilor să se pronunţe asupra legalităţii desemnării conducerii unui partid politic, ci doar să ia act de procesele verbale prin care se alege o nouă conducere a partidului respectiv, informează Digi24.

Magistraţii au explicat că decizia luată recent de a respinge solicitarea de înregistrare a modificărilor statutului PNL adoptate la Congresul din 28 iunie a fost luată ca urmare a faptului că noul stat trebuia semnat de preşedintele ales al PNL, Klaus Iohannis, iar acesta îl semnase înainte de a dobândi această calitate.

Modificările aduse Statutului PNL au fost contestate pe 8 iulie de edilul din Pucioasa, Dănuţ Bădău, acesta solicitând instanţei anularea Congresului ordinar al PNL din 28 iunie, precum şi a tuturor actelor emise cu această ocazie.

Bădău susţine că trebuia mai întâi să fie aprobat noul stat al PNL de către instanţă şi de-abia ulterior să fie organizate alegeri pentru conducerea partidului. În cadrul contestaţiei, edilul a contestat şi derogarea de vechime primită de Iohannis, susţinând totodată că Iohannis nu ar fi membru al niciunei filiale PNL.

Liberalii au votat atunci o derogare prin intermediul căreia i s-a oferit posibilitatea lui Klaus Iohannis de a candida la şefia partidului deşi nu avea vechimea necesară. Iohannis ar fi avut nevoie de o vechime în partid de minim 2 ani pentru a fi ales în funcţia de preşedinte. Acesta s-a înscris în PNL în februarie 2013. Mai mult decât atât, instanţa a respins alegerea întregii conduceri a partidului, la Congresul din 27-28 iunie.