Şeful Administraţiei Penitenciarelor se pretinde nevinovat în scandalul deţinuţilor scriitori

Invitat să demisioneze de către ministrul Justiţiei, şeful ANP susţine că nu are motive să renunţe la post, activitatea comisiilor de eliberare condiţionată nefiind sub controlul său.
Cătălin Bejan.
Cătălin Bejan. (gorjeanul.ro)

Şeful Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Cătălin Bejan, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute după lansarea raportului instituţiei pe anul 2015, că nu se simte responsabil de activitatea comisiile de eliberare condiţionată.

"Directorul general nu poate să interacţioneze cu membrii comisiilor de propunere pentru eliberare condiţionată. Din acest punct de vedere, nu cred că sunt responsabil de activitatea şi de modul în care îşi desfăşoară activitatea comisiile de propunere pentru eliberare condiţionată, mai ales că după ce se face propunerea de eliberare condiţionată avem două filtre: judecătorul de supraveghere a privării de liberate şi apoi instanţa de judecată. Fiecare dintre ei pot cere lămuriri suplimentare dacă au suspiciuni că acele lucrări ştiinţifice nu se încadrează în prevederile legale", a declarat Bejan.

Acesta a mai precizat că are o relaţie de colaborare cu ministrul Prună iar în cursul zilei de astăzi, când Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Direcţia Naţională de Probaţiune şi-au prezentat Raportul anual de activitate pentru 2015, au discutat despre obiectivele pe 2016, pe care le construiesc împreună.

Reamintim că, în urmă cu o săptămână, în contextul scandalului deţinuţilor scriitori, Raluca Prună a anunţat că i-a cerut demisia lui Cătălin Bejan, iar acesta a refuzat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne