Şeful Aeroportului Mihail Kogălniceanu, bănuit că nu deţine aviz pentru documente secrete

Exercitii militare pe aeroportul Kogalniceanu.
Exercitii militare pe aeroportul Kogalniceanu. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Cristian Moldovanu, directorul general al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, este bănuit că nu deţine certificat ORNISS, cu toate că prin atribuţiile pe care le are potrivit funcţiei, gestionează, cel puţin teoretic, informaţii clasificate şi secrete.

B1Tv a făcut oficial demersurile pentru a afla dacă directorul Aeroportului deţine sau nu acest document. Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat nu doreşte să clarifice situaţia, iar Cristian Moldovanu evită sa dea un răspuns clar la întrebare.

Această situaţie este în contextul în care la Aeroportul Mihail Kogălniceanu funcţionează inclusiv o bază militară americană, iar directorul general gestionează, cel puţin în teorie, informaţii clasificate, în special informaţii ale aliaţilor NATO.

Directorul Cristian Moldovanu evită, însă, să lămurească situaţia, să precizeze dacă deţine sau nu certificat ORNISS. „Trebuie întâi să verific şi să văd dacă informaţia pe care mi-o cereţi este publică şi abia după aceea pot să vă dau informaţia, dacă este publică”, a răspuns reporterilor B1 TV.

Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat nu intenţionează să lămurească situaţia şi susţine că aceste informaţii sunt secrete.

Cristian Moldovanu a fost purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa în primele două mandate ale lui Nicuşor Constantinescu, care este urmărit internaţional prin Interpol.

Acesta a fost reporter la Radio Neptun şi Jurnal de Constanţa. La 40 de ani s-a angajat la Consiliul judeţean Constanţa, iar în CV acestuia scria că a studiat trei ani la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din Bucureşti, fără să susţină însă lucrarea de licenţă.

A devenit purtător de cuvânt al CJ Constanţa, iar în decembrie 2007, la propunerea lui Nicuşor Constantinescu, a fost numit reprezentant al CJ în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor Societăţii Naţionale „Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu". Desemnarea lui Moldovanu s-a făcut ţinând cont că instituţia tocmai intrase în posesia a 20% din acţiunile aeroportului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne