Şeful CCR prevesteşte "debarcarea" lui Zgonea

"Debarcarea" lui Valeriu Zgonea de la şefia Camerei Deputaţilor ar putea deveni cât de curând realitate. Şeful Curţii Constituţionale nu împărtăşeşte argumentele invocate de fostul lider PSD pentru a se ţine de funcţie.
Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, apelează la o serie de elemente procedurale pentru a-şi păstra funcţia după excluderea sa din PSD, însă demersul său nu este fundamentat, consideră preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean.

Întrebat despre posibilitatea revocării actualului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în contextul în care acesta a fost exclus din PSD, şeful CCR a replicat: "Regulamentul spune că numai grupul care l-a propus îl poate revoca. Acesta este răspunsul."

"Da (poate fi revocat - n.r.), dacă spune regulamentul că grupul care l-a propus putea să-l propună pe unul din alt grup, unul care nu era din grupul acela. Deci putea foarte bine un grup parlamentar, nimeni nu l-ar opri, să-l propună preşedinte pe un deputat care nu este din grupul lor. Nu este o interdicţie", a explicat Augustin Zegrean, citat de Agerpres.

Valeriu Zgonea a solicitat miercuri Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să respingă solicitarea grupului PSD vizând revocarea sa din funcţie pe motiv că nu îndeplineşte condiţiile de admisibilitate.

În opinia politicianului, care acum nu mai are calitatea de membru PSD pentru că a fost exclus din partid, revocarea trebuie făcută doar de liderul grupului parlamentar din care face parte, iar acest lucru nu mai este posibil în cazul său.

Şedinţa respectivă a fost suspendată, însă social-democraţii nu renunţă aşa uşor.

Demersul pentru vacantarea funcţiei lui Zgonea - care a ales să se lege de nişte "chichiţe procedurale care sunt discutabile" - va fi reluat săptămâna viitoare, a anunţat, în urmă cu câteva zile, şeful PSD Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne