Şeful DNA Ploieşti face un pas în spate după scandalul cu Vlad Cosma

Sigla DNA
Sigla DNA (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Procurorul şef al Serviciului teritorial Ploieşti, Lucian Onea, a transmis conducerii DNA o cerere de eliberare din funcţia de conducere pe care o deţine, având în vedere situaţia ivită ca urmare a anchetei demarate împotriva sa, se arată într-un comunicat remis marţi de agenţia anticorupţie.

Lucian Onea susţine că a luat o astfel de decizie pentru a nu afecta credibilitatea şi prestigiul instituţiei şi pentru a nu crea o vulnerabilitate la nivelul Serviciului Teritorial Ploieşti.

În cererea menţionată, Lucian Onea apreciază că acuzaţia care îi este adusă, de participaţie improprie la complicitate la infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare în dosarul aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie "este total nefondată şi nu are corespondent în realitate".

Cererea a fost transmisă Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit Digi24, Lucian Onea a fost în această dimineaţă la Parchetul General. Procurorii l-au citat pentru a lămuri mai multe aspecte în ancheta în care fostul deputat Vlad Cosma acuză DNA Ploieşti de abuzuri şi de fabricarea unor probe în mai multe anchete.