Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, Valentin Pescari, trimis în judecată pentru luare de mită

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, chestor Valentin Pescari, a fost trimis vineri în judecată de procurorii anticorupţie, sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată.

În acelaşi dosar, procurorii DNA l-au trimis în judecată şi pe Teodor Giurgea, la data faptei, director al Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită în formă continuată. Cei doi au fost trimişi în judecată în stare de libertate.

Conform DNA, la data de 4 octombrie 2011, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, Valentin Pescari, i-a pretins lui Giurgea Teodor ca, în calitatea sa de director general al Administraţiei Bazinale de Apă (A.B.A.) Mureş, să trimită 30 de autobasculante de câte 30 de tone cu pământ rezultat din decolmatarea unui pârâu, în vederea amenajării unei parcele de teren care aparţinea chestorului de poliţie. Pământul urma apoi să fie nivelat cu un buldozer, pe cheltuiala A.B.A. Mureş.

În schimbul acestui "favor", Valentin Pescari ar fi urmat să dispună mutarea unei rude a lui Teodor Giurgea, lucrător al IPJ Mureş, la un alt serviciu din cadrul I.J.P. Mureş.

Trei săptămâni mai târziu, Pescari Valentin i-a mai pretins lui Giurgea repararea, de asemenea pe cheltuiala A.B.A. Mureş, a unui autovehicul aparţinând I.P.J. Mureş. Anterior, chestorul Valentin Pescari dispusese transferarea rudei lui Giurgea Teodor şi se angajase faţă de acesta din urmă că o va muta din nou, la un alt compartiment, potrivit aptitudinilor sale.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Mureş. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Târgu – Mureş.

DNA aminteşte ca Teodor Giurgea a fost trimis în judecată, în urmă cu un an, într-o cauză separată de Serviciul Teritorial Târgu Mureş, pentru abuz în serviciu, uz de fals şi complicitate la bancruta frauduloasă.