Şeful Linkedin pentru resurse umane anunţă că pleacă

(Getty Images)

Executivul companiei Linkedin responsabil cu resursele umane şi-a dat demisia după încălcarea regulilor de „conformitate”, potrivit oamenilor familiarizaţi cu problema.

Christina Hall a părăsit compania deţinută de Microsoft Corp. din cauza unei probleme interne de „conformitate”, au spus oamenii, cerând să nu fie identificaţi, deoarece detaliile nu sunt publice. Acestea au spus că Jeff Weiner, directorul executiv al Linkedin, a anunţat mişcarea personal.

Hall, care a fost la Linkedin timp de şase ani, a condus echipa de resurse umane a companiei şi a supervizat programele de angajare şi beneficii ale companiei. Fost avocat, a ocupat anterior roluri în departamentele de compensare ale Facebook Inc. şi Intuit Inc., potrivit profilului său Linkedin. A deţinut titlul actual din septembrie 2018.

Demisia de la vârful Linkedin survine pe fondul unui val de demisii şi demiteri, cele mai răsunătoare fiind ale directorului Google, Eric Schmidt, a şefului BBC, a şefului CBC (Canada) şi a altor persoane aflate la conducerea unor mari organizaţii media.