Şeful SIE a demisionat şi se pregăteşte, cel mai probabil, să intre în cursa pentru Cotroceni

Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu (Epoch Times România)

Preşedintele României, Traian Băsescu, a trimis luni, 22 septembrie a.c., o scrisoare preşedintelui Senatului, Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu, şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu-Ştefan Zgonea, pentru a îi informa că şeful SIE, Teodor Meleşcanu, a demisionat din funcţie.

Şeful statului le cere celor doi să ia act de demisia din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe (SRI) a lui Teodor-Viorel Meleşcanu şi să declare vacantă această funcţie, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre conform Art. 76 alin. (2) din Constituţie.

Reamintim că Teodor Meleşcanu, şeful SIE, şi-a exprimat în repetate rânduri dorinţa de a candida la preşedinţie, lucru pe care nu îl poate face decât demisionând.

Săptămâna trecută, întrebat dacă ia în calcul o candidatură la prezidenţiale, Meleşcanu declara că va da luni un răspuns "dacă vor fi întrunite condiţiile". "Dacă aveţi puţină răbdare, luni dimineaţă o să avem răspunsul la toate. Dacă vor fi întrunite condiţiile, luni dimineaţă o să vă dau un răspuns", a declarat Meleşcanu, întrebat dacă se înscrie în cursa pentru Cotroceni.

Luni, colonelul Dogaru, şeful militarilor în rezervă, care, în calitate de coordonator al Consiliului Naţional al Societăţii Civile (CNSC), s-a ocupat de strângerea semnăturilor pentru candidatura la prezidenţiale a lui Meleşcanu, a declarat pentru Gândul că a fost strâns numărul necesar de semnături şi probabil şeful SIE îşi va anunţa candidatura marţi.

CNSC se recomandă drept exponentul unor sindicate, ONG-uri şi cetăţeni "dezgustaţi de politicianism", şi afişează pe site-ul său mesaje anti-"băsiste" şi de solidaritate cu participanţii la mitingul convocat de Antena 3 la Cotroceni, miting care a degenerat în violenţe la adresa unor jurnalişti, iar colonelul Dogaru cerea în 2012, potrivit Hotnews, desfiinţarea DNA şi a Curţii Constituţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne