Selecţionerul Cosmin Contra părăseşte echipa naţională

'Îi mulţumim lui Cosmin Contra pentru toată activitatea sa la conducerea staff-ului tehnic al echipei naţionale, precum şi pentru modul exemplar în care s-a implicat în colaborarea cu ceilalţi selecţioneri ai loturilor de juniori şi tineret..', se arată în comunicatul FRF.
Selecţionerul primei reprezentative de fotbal a României, Cosmin Contra.
Selecţionerul primei reprezentative de fotbal a României, Cosmin Contra. (Echipa naţională de fotbal a României/facebook)

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, joi, despărţirea de selecţionerul echipei naţionale a României, Cosmin Contra, care a ajuns la final de mandat. Obiectivul principal - neîndeplinit - al fostului internaţional a fost calificarea la Campionatul European de anul viitor.

''Îi mulţumim lui Cosmin Contra pentru toată activitatea sa la conducerea staff-ului tehnic al echipei naţionale, precum şi pentru modul exemplar în care s-a implicat în colaborarea cu ceilalţi selecţioneri ai loturilor de juniori şi tineret. Energia şi determinarea pe care le-a adus la echipa naţională într-un moment dificil la preluarea mandatului de selecţioner au facilitat schimbul de generaţii în care ne aflăm la prima reprezentativă'', a scris Federaţia Română de specialitate pe site-ul oficial.

''Ne-am fi dorit, cu toţii, un parcurs care să ne permită calificarea din preliminarii la EURO 2020. Cu toate acestea, aspectele pozitive incontestabile ale acestei perioade, care vor contribui în mod cert la viitorul echipei naţionale, nu trebuie şterse de rezultatul final din teren. Mult succes, Cosmin, în cariera de antrenor! Echipa naţională va rămâne totdeauna 'acasă' pentru fostul tricolor şi actualul tehnician Cosmin Contra'', se mai arată în comunicat.

Contra i-a condus pe tricolori în 24 de partide, având un bilanţ de 13 victorii, 6 egaluri şi doar 5 înfrângeri. Din cele 24 de partide, 18 au fost cu caracter oficial. Golaverajul este unul pozitiv, 39 de goluri marcate şi 26 primite.

După ratarea calificării directe la EURO 2020, naţionala noastră mai are o şansă pentru a prinde un loc la competiţia continentală prin intermediul barajului din Liga Naţiunilor. Tricolorii se vor duela cu echipa similară a Islandei, în deplasare, pe 26 martie 2020, iar în caz de victorie vor trebui să treacă şi de Ungaria sau Bulgaria. Finala barajului este programată pe 30 martie 2020.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport