Semnal de alarmă din CSM: Atacurile politice la adresa justiţiei, sancţionate necorespunzător

Atacurile politice la adresa justiţiei sunt tot mai dese, însă nu dispunem încă de mijloace legale prin care să le sancţionăm corespunzător, a atras atenţia judecătorul Horatius Dumbravă.
Horatius Dumbrava
Horatius Dumbrava (ebihoreanul.ro)

Trebuie găsite soluţii legislative pentru ca atacurile politice la adresa justiţiei să fie sancţionate în mod corespunzător, nu doar prin constatarea că independenţa justiţiei a fost încălcată, a declarat, la RFI, judecătorul Horatius Dumbravă, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, pe fundalul atacurilor lansate la adresa SRI şi DNA de Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu.

Judecătorul CSM a remarcat că astfel de declaraţii precum cele făcute de Tăriceanu şi Băsescu nu reprezintă neapărat o noutate, însă simbolurile statului au de suferit de pe urma lor.

"Problema pe care o pun e ce soluţii găsim, să putem taxa în mod real astfel de afirmaţii şi atacuri, pentru că noi în Consiliul Superior al Magistraturii şi anul acesta nu mai departe de acum două săptămâni am constatat că domnul Traian Băsescu a încălcat independenţa justiţiei. Bun, şi? Nu s-a întâmplat nimic în plan real, adică a doua, a treia zi, atacurile au continuat.

Deci trebuie să găsim mijloace eficiente să taxăm fie prin mijloace penale, adică infracţiune, fie prin mijloace contravenţionale. Este vorba de simboluri aici, simbolul statului de drept, simbolul Parlamentului, al Senatului României, Senatul României nu trebuie târât într-o astfel de poveste, e vorba de simbolul justiţiei, adică acei piloni care susţin statul de drept", a declarat Horatius Dumbravă.

Fostul preşedinte Traian Băsescu şi şeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu au acreditat ideea potrivit căreia trăim într-un "stat mafiot în care DNA şi SRI sunt scăpate de sub orice control civil, au acaparat şi exercită puterea într-un mod nelegitim în locul instituţiilor democratice, alese de cetăţeni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne