Semnal de alarmă din Diaspora: Românii din Marea Britanie, în pericol. Cioloş şi Iohannis trebuie să intervină

Este foarte important ca Statul să ia în serios situaţia românilor din Marea Britanie şi să le apare drepturile, a declarat Daniel Tecu, preşedintele Federaţiei asociaţiilor de români din Europa, în contextul Brexitului.
Coadă la secţia de votare din Brent, Londra, 16 noiembrie 2014.
Coadă la secţia de votare din Brent, Londra, 16 noiembrie 2014. (Robert Willy Toperter)

Guvernul Cioloş şi preşedintele Klaus Iohannis trebuie să înceapă de urgenţă discuţii cu Executivul din Marea Britanie în care să negocieze situaţia românilor care au ales să lucreze în această ţara, a transmis duminică, în cadrul unui comunicat de presă, Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADARE).

În urma referendumului de joi, Marea Britanie a decis să iasă din Uniunea Europeană. Potrivit FADERE, în acest moment în Marea Britanie locuiesc mai mult de 300 000 de români. Majoritatea dintre ei lucrează în specialităţi înalt calificate şi sunt apreciaţi de poporul englez.

"Am vorbit în ultimele zile cu mai mulţi români care s-au arătat îngrijoraţi de viitorul lor acolo. Unii dintre ei chiar mi-au povestit că au fost agresaţi şi li s-a spus să plece în ţara lor dacă nu au cetăţenie engleză.

Este foarte important ca Statul Român să ia în serios situaţia acestei comunităţi şi să apere drepturile lor", a declarat Daniel Tecu preşedinte FADERE.

Amintim că tabăra pro-Brexit (Leave) a înregistrat 51,9% dintre voturi (sau 17.410.742 de voturi), în timp ce tabăra anti-Brexit, sau Remain, a obţinut 48,1% dintre voturi (sau 16.141.241 de voturi).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne