Senatorii intră în vacanţă până după alegeri. Liberalii susţin că PSD blochează activitatea DNA în dosarul Microsoft

Ilie Sârbu
Ilie Sârbu (Epoch Times România)

Cristian Dumitrescu, vicepreşedinte al Senatului (PSD), a anunţat luni, la sfârşitul şedinţei Biroului Permanent, că senatorii vor lucra începând cu data de 6 octombrie în circumscripţiile electorale, relatează Mediafax. Există voci care susţin că PSD a decis ca senatorii să intre în vacanţă parlamentară pe perioada campaniei electorale pentru a evita votul pentru începerea urmăririi penale a Ecaterinei Andronescu şi a lui Şerban ‪Mihăilescu‬, acuzaţi în dosarul Microsoft.

Dumitrescu a precizat că începând cu data de 6 octombrie, în săptămâna 6-10 octombrie, senatorii vor lucra în circumscripţiile electorale. Decizia a fost luată cu 8 voturi "pentru" şi 4 voturi "împotrivă".

Încă de la începutul sesiunii, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, anunţat că - aşa cum au procedat în campania electorală pentru europarlamentare - senatorii îşi vor desfăşura activitatea în teritoriu şi în perioada campaniei pentru prezidenţiale, respectiv în luna octombrie şi în turul doi al scrutinului.

Deputatul PNL, Cristina Pocora, s-a declarat nemulţumită de faptul că, sub pretextul începerii campaniei pentru alegerile prezidenţiale şi a activităţii în teritoriu, majoritatea PSD a hotărât, pentru a doua oară în acest an, ca senatorii să intre practic în vacanţă parlamentară pe timpul campaniei electorale.

"Este evident că PSD este preocupat doar de interesele sale de gaşcă, şi nu de interesul românilor. Interesele nelegitime sunt dovedite şi de protejarea celor suspectaţi de corupţie care, odată cu instituirea vacanţei parlamentare nu vor mai fi supuşi votului pentru ridicarea imunităţii. PSD a decis ca senatorii să intre în vacanţă parlamentară pe perioada campaniei electorale pentru a evita votul pentru începerea urmăririi penale a Ecaterinei Andronescu şi a lui Şerban ‪Mihăilescu‬", a comentat Cristina Pocora, făcând referire la megadosarul de corupţie Microsoft.

Amintim că DNA a solicitat vineri ridicarea imunităţii a nouă foşti miniştri acuzaţi că ar fi luat mită de 20 de milioane de dolari pentru a favoriza firme mari cu scopul de a obţine contracte cu statul, cerere care va ajunge luni la instituţiile abilitate să răspundă. Miniştrii vizaţi sunt: Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Alexandru Athanasiu, Daniel Funeriu, Valerian Vreme, Şerban Mihăilescu, Gabriel Sandu, Adriana Ţicău şi Mihai Tănăsescu.

Potrivit jurnalistei Ondine Gherguţ, de la România Liberă, solicitarea DNA care a fost transmisă încă de vineri Procurorului General, Tiberiu Niţu, trebuie să ajungă la ministrul Justiţiei, care trimite mai departe solicitarea DNA la camerele Parlamentului. Potrivit unor surse de la Parchetul General citate de aceasta, Tiberiu Niţu ar tergiversa trimiterea solicitării DNA la cele două camere pentru ridicarea imunităţii foştilor miniştri - parlamentari.

"Mega-dosarul şpăgii de 20 de milioane de dolari cu 9 miniştri suspecţi - Niţu Tergiversează? Strategie marca Ilie Sârbu! DNA vrea să înceapă urmărirea penală în mega dosarul IT, unde mita de 20 de milioane dolari a fost primită, prin offshore-uri, în principal de Dan Nica, Ecateria Andronescu, Miki Şpagă, susţine DNA. Senatul a anunţat că a intrat în vacanţă. Tergiversarea este necesară pentru ca Ponta să nu piardă procente la alegerile parlamentare. Dacă după aviz, DNA arestează una bucată Kati Andronescu, spre exemplu, ce se întâmplă cu şansele lui Ponta de a ajunge preşedinte?", întreabă jurnalista.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne